Romke Kooyenga in ‘Word ik Rijk?’


Rijk worden, dat hoeft Romke Kooyenga niet meer. De Friese uitzendondernemer is inmiddels al ruimschoots binnen en bezet zelfs een plaats in de Quote 500. Toch is hij een van de gasten in het nieuwe programma Word ik Rijk? wat gepresenteerd wordt door Henkjan Smits.

In het programma Word Ik Rijk? spreekt Henkjan met markante en unieke personen die door hard werken, een briljant idee of een met een flinke portie lef miljonair zijn geworden. Ook gaat Henkjan op stap met gewone Nederlanders die een dag als miljonair door het leven gaan. Wat doet het met je als je over zoveel geld beschikt? En hoe groot is de kans dat ook jij een dergelijk bedrag ooit op je rekening kunt bijschrijven?

Henkjan Smits maakt van alles mee tijdens zijn ontmoetingen met de onbekende miljonairs van Nederland: van een helikoptervlucht tot terreinrijden in een hypermoderne jeep. De manier waarop de miljonairs stoom afblazen in hun vrije tijd zijn evenwel uniek als spectaculair. In de eerste aflevering maken we kennis met kruidenierszoon en miljonair Romke Kooyenga, opgegroeid in het Friese Anjum. Zijn vermogen wordt op 50 miljoen euro geschat. Henkjan praat onder andere met zijn vrouw en voetbalvrienden over deze bijzondere man. Ook bezoekt hij samen met Romke de plek waar zijn carrière begon, zijn huis in Dokkum en gaan ze naar het kapitale kantoorpand waar Romke’s miljoenenbedrijf is gevestigd.

In Word Ik Rijk? dompelt Henkjan Smits zich wekelijks samen met gewone Nederlanders voor een dag onder in de wereld van de miljoenen. Boer Roelof en zijn vrouw Janet uit Overijssel gaan op 13 maart met Henkjan op huizenjacht in Het Gooi en bezoeken een aantal kapitale villa’s. Zit er iets tussen wat hen bevalt?

Henkjan Smits geeft in het programma bovendien handige tips en trucs. Met welke cadeautjes kun je als miljonair indruk maken op een vrouw? En wat zijn de leukste hebbedingetjes als je van gekkigheid niet meer weet wat je met je geld moet doen? Kijkers kunnen op www.wordikrijk.nl aan de hand van een uitgebreide vragenlijst exact uitrekenen hoe groot hun eigen kans is op zes nullen. Voor de test zijn meer dan 1.371 miljonairs ondervraagd door twee Amerikaanse wetenschappers. Enkele opmerkelijke conclusies van beide wetenschappers zijn dat rijkdom veelal het resultaat is van hard werken, volhouden, plannen en – de belangrijkste factor – discipline. De overgrote meerderheid van alle miljonairs blijkt selfmade.

Word Ik Rijk? – Vrijdag 13 maart 2009 om 23.15 uur bij SBS 6

Foto: Nick van Ormondt

Lees ook:Testen of je Miljonair wordt
Lees ook:Miljonair Romke Kooyenga aast op boedel Scheringa
Lees ook:Word ik rijk?
Lees ook:HenkJan Smits nog zeker vier jaar bij SBS
Lees ook:HenkJan Smits heeft prostaatkanker

1 Reacties // Reageer

One thought on “Romke Kooyenga in ‘Word ik Rijk?’

  1. Pingback: Miljonair Romke Kooyenga aast op boedel Scheringa | Glamour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>