Miljardair koopt jacht van 100 miljoen, terwijl personeel salarisvermindering kreeg


Een Duitse miljardair, Reinhold Wuerth, die zijn fabrieksarbeiders de werktijd heeft laten verkorten en die hun salaris door recessie zagen verminderen, heeft een jacht van $100 miljoen gekocht!

De schroevenfabrikant Reinhold Wuerth heeft zo’n 1.250 van zijn 5.000 werknemers opdracht gegeven om hun werkuren te verminderen en hun loon met zo’n 15% ter verminderen, terwijl de rest van zijn arbeiders wordt gedwongen om een solidariteitsloonsverlaging van vijf procent te nemen. In zijn eigen ultra-rijke levensstijl maakt hij echter geen compromissen.

De veroordeelde belastingonderduiker heeft namelijk de doop van zijn nieuwe superjacht, The Vibrant Curiosity uitgebreid gevierd. Het 85 meter lange jacht, dat overigens in de Oceano jachtwerf in Nederland werd gebouwd, is luxer dan luxe. Wuerth wist hij weinig steun en sympathie voor zijn het nieuwe speeltje zou vinden en vroeg de gasten van het doopfeestje om discreet te zijn over zijn aankoop. Blijkbaar heeft een van zijn vriendjes dan toch uit de school geklapt… Daarmee valt het vliegtuig dat de ‘noodlijdende’ auto-importeur en dealer Frits Kroymans van zeven miljoen natuurlijk helemaal bij in het niets.

Lees ook:Te koop: jacht van Saddam Hoessein
Lees ook:Sjeik Dubai koopt langste privéjacht ter wereld
Lees ook:Miljardair verkoopt een van de grootste jachten ter wereld
Lees ook:Nicolas Cage veilt zijn villa in Bel Air
Lees ook:Steve Jobs liet superjacht bouwen in Nederland

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Miljardair koopt jacht van 100 miljoen, terwijl personeel salarisvermindering kreeg

  1. Martijn

    Zet er in dit stuk ook even bij dat die boot 7 jaartjes geleden al besteld is, wie sprak er toen al over een recessie ???

      /   Reply  / 
  2. Moi

    Koop een kleinere en betaal je personeel wat beter!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>