Rolls Royce Maup Caransa wordt geveild

De Rolls-Royce Phantom VI van wijlen vastgoedmagnaat Maup Caransa zal worden geveild. De Rolls werd in 1969 gekocht door Caransa en was de eerste van het type dat in Nederland rondreed.

Caransa was niet de laatste eigenaar van de Rolls. Hij heeft tot halverwege de jaren ’70 in de auto gereden, waarna deze nog enkele jaren in Europa gebruikt werd door de huidige eigenaar. Vervolgens werd hij naar Amerika verscheept, volgens Quote.nl.

Caransa’s auto was oorspronkelijk zilvergrijs met een rode bies, maar ooit heeft de tweede (en huidige) eigenaar de auto over laten spuiten. De Phantom is nu donkerrood met zwart. De veiling zal op 5 juni plaatsvinden in Greenwich bij veilinghuis Bonhams.

Lees ook:Miljonair Maup Caransa (93) overleden
Lees ook:Rolls Royce verkoopt 20% meer auto’s
Lees ook:Rolls-Royce Phantom Coupé is de top volgens Top Gear
Lees ook:Domeinen veilt peperduur autopark
Lees ook:Hessing wordt Louwman Exclusive Cars

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>