De Heineken Ontvoering

De Heineken Ontvoering. De film draait in de Nederlandse bioscopen. Het verhaal dat in de film een beetje aangepast en geromantiseerd is. Wij keken ook naar De Heineken Ontvoering. Maar dan het ware verhaal, de documentaire…

De beruchte ontvoeringszaak van Alfred Heineken en zijn chauffeur Joop Doderer uit 1983 houdt de media de laatste weken weer danig bezig. De bioscoopfilm met Rutger Hauer in de hoofdrol beleeft vanavond zijn feestelijke première en is vanaf 20 oktober in de bioscoop te zien. Tegelijk verscheen het wáre verhaal, waarin niets geromantiseerd is, op 20 oktober op DVD in De Heineken Ontvoering – van voorbereiding tot ontknoping.

De documentaire vertelt bijna van minuut tot minuut wordt hoe vier Amsterdamse gabbers, Cor van Hout, Willem Holleeder, Frans Meijer, Jan Boellaard en Martin Erkamps, de ontvoering van Heineken beraamden, uitvoerden en zodoende 35 miljoen gulden losgeld incasseerden. Je ziet onder andere stukken uit verschillende NOS journaals die tijdens de 21 zenuwslopende ontvoering dagen dit schokkende nieuws brachten, alle belangrijke plekken en je hoort alle betrokkenen in deze zaak, het losgeld, de bevrijding en de arrestatie van de ontvoerders. Aan de hand van KRO Reporter kom je alles te weten over deze zaak welke met recht wel eens ‘Dé ontvoering van de eeuw’ genoemd wordt. Een indrukwekkend verhaal, wat iedereen destijds tot op de voet volgde. De documentaire hebben we dan ook ademloos zitten bekijken. Het lijkt bijna wel een film en het is bijna niet voor te stellen dat dit echt in Nederland gebeurd is.

Voor iedereen die na het geromantiseerde ontvoering verhaal wil weten wat er écht gebeurd is, is de DVD De Heineken Ontvoering – van voorbereiding tot ontknoping onontbeerlijk.
 De DVD verschijnt in een 2 disc normale versie, consumentenadviesprijs EUR 14,99
 en een 2 disc versie met boekje (58 pagina’s), consumentenadviesprijs EUR 19,99.

Lees ook:Rutger Hauer wordt Freddie Heineken
Lees ook:Video: Holleeder verliest rechtzaak Heineken-film
Lees ook:Did Sid kill Nancy? (zie de beelden!)
Lees ook:Docu ‘Unknown Brood’ toont nieuwe beelden van Herman Brood
Lees ook:Video: Michael Jackson ‘This is It’ trailer

1 Reacties // Reageer

One thought on “De Heineken Ontvoering

  1. André de Hooge

    Beetje mijn twijfels over de film qua zoals al eerder is gezegd; de WAARHEIDS-berusting!!! Maar kijken doe ik hem zeker!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>