Forse boete voor Harry Mens

Ondernemer en presentator Harry Mens moet aan het Openbaar Ministerie een boete betalen van 100.000 euro, omdat deze namens zijn bedrijf Mens Makelaardij een valse factuur zou hebben opgesteld.

Het bedrijf betaalt daarnaast een vergoeding van 650.000 euro, het bedrag dat is verdiend met de factuur. Dat zijn het OM en Mens overeengekomen, zo is dinsdag bekendgemaakt. De factuur is volgens justitie vals, omdat de werkzaamheden nooit zijn uitgevoerd. Voor het werk werd 1,5 miljoen gulden gevraagd. Het ging daarbij om courtage voor de begeleiding en verkoop van het vastgoedproject ‘Solaris’ in 2000. De rekening werd betaald uit de tegoeden van Bouwfonds, het huidige Rabo Vastgoed. Dat werd daardoor benadeeld en daarom krijgt Rabo Vastgoed de 6,5 ton terug. Het onderzoek naar Mens’ praktijken werd verricht door de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) en kwam voort uit het onderzoek naar de fraudezaak Klimop.

Harry Mens betaalt zelf 20.000 euro; het bedrijf neemt de overige 80.000 euro voor zijn rekening.

Lees ook:Goudstaven succes bij Harrods
Lees ook:Btw-fraude met luxe jachten
Lees ook:Te koop: jacht van Saddam Hoessein
Lees ook:Pamela Anderson in de schulden
Lees ook:Prins Harry doet racistische uitspraken op video

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>