Willem-Alexander en Máxima naar Oman en Verenigde Arabische Emiraten


Ze verbleven de afgelopen tijd al een geruime tijd in Dubai, maar van 15 tot en met 20 januari 2009 bezoeken Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje en Prinses Máxima officieel Oman en de Verenigde Arabische Emiraten.

Zij zullen onder andere op audientie gaan bij Sultan Qaboos bin Said al-Said en zullen zij ook Sjeik Khalifa bin Zayed Al Nahyan (president van Abu Dhabi), Sjeik Mohammed bin Zayed Al Nahyan (kroonprins van Abu Dhabi), Sjeika Fatima en Sjeika Salama (de moeder en de echtgenote van de kroonprins), Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum (vice-president, minister-president, minister van Defensie en heerser van Dubai) en Prinses Haya (echtgenote van Sjeik Mohammed en dochter van wijlen Koning Husein van Jordanië) ontmoeten. Een druk programma in deze paar dagen dus.

Het bezoek is gericht op versterking van de betrekkingen met beide landen, met nadruk op de economische samenwerking. Nederlandse bedrijven hebben goede kansen in de golfregio, met name op het gebied van duurzame energie, water en duurzaam bouwen. Tijdens het bezoek ligt de nadruk op deze thema’s. Op het programma staan verder nog gesprekken met het bedrijfsleven en overheden. Ook worden seminars bezocht, een bedrijfsbezoek gebracht en havengebieden bezocht. Daarnaast is aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzame ontwikkeling en de positie van de vrouw.

De Prins van Oranje houdt de openingstoespraak van de World Future Energy Summit (WFES). Nederland is hier vertegenwoordigd met zo’n 30 bedrijven en een eigen Holland Paviljoen.

Lees ook:Burj Dubai vandaag geopend
Lees ook:Sjeik Dubai koopt langste privéjacht ter wereld
Lees ook:Michael Schumacher krijgt een stukje van de wereld
Lees ook:Gastenlijst troonswisseling bekend
Lees ook:Video: Openingsceremonie Burj Dubai

1 Reacties // Reageer

One thought on “Willem-Alexander en Máxima naar Oman en Verenigde Arabische Emiraten

 1. Erik

  Ik wordt zo ziek van al die snoepreisjes van deze profiteurs. op onze kosten weer naar een ver land. Een paar officiële plichtplegingen en de onderdanen pikken het weer.
  Wanneer wordt Nederland eens wakker en is het afgelopen met het sponsoren van familie Profiteurs.
  Van mij mag hun vliegtuig richting Dubai recht uit de lucht vallen.
  Zijn we ervan af.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>