Oranjes winnen rechtzaak foto’s


De Oranjes hebben vandaag het kort geding tegen het internationale persbureau Associated Press (AP) gewonnen over de verspreiding van de vakantiekiekjes van Willem-Alexander, Maxima en de kids. De rechtbank in Amsterdam bepaalde dat AP vier foto’s van prins Willem-Alexander en zijn gezin in de Argentijnse sneeuw niet langer openbaar mag maken of te koop mag aanbieden.


Onder meer Trouw, GPD en AD publiceerden vorige maand foto’s die AP maakte van prins Willem-Alexander, prinses Máxima en hun oudste dochter prinses Amalia tijdens hun skivakantie in Argentinië. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) druist dit in tegen de zogeheten mediacode, die bepaalt dat de media de Oranjes tijdens privévakanties met rust laten. In ruil hiervoor poseert de koninklijke familie jaarlijks voor persfotografen, waar ook AP gebruik van maakte.

Lees ook:Huwelijk van kroonprinses Victoria en Daniel Westling in volle gang
Lees ook:Prinses Amalia op de troon (zie foto’s!)
Lees ook:Prinses Mabel en kinderen toch naar Lech
Lees ook:Prinsesjes ook fan van Nederlands elftal (zie foto’s!)
Lees ook:‘Maxima is zwanger!’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Oranjes winnen rechtzaak foto’s

  1. Republiek?

    JOURNALISTIEKE BOYCOT PR KONINKLIJK HUIS

    Wordt het zolangzamerhand geen tijd om de PR activiteiten van het Koninklijk Huis te boycotten? Ik zou menen dat de serieuze journalistiek nu de handen ineen zou moeten slaan om alle free publicity ten faveure van het koningshuis stelselmatig te boycotten. Dus voorlopig geen interviews meer met nietszeggende teksten en geen vrolijke kiekjes meer op het strand of op skivakanties. De botte gang naar de rechter is reden genoeg om een rigoureuze mediastilte rond de monarchen af te kondigen, als het gaat om berichten die er alleen maar op gericht zijn het imago van het koningshuis gunstig te beïnvloeden.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Jort Kelder: ‘Waarom Wim-Lex wel en wij niet?’ | Glamour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>