Koningin Beatrix is vandaag 72 geworden


Koningin Beatrix is vandaag 72 jaar geworden. De vorstin viert haar verjaardag officieel zoals altijd op 30 april, de geboortedag van haar moeder. Ongetwijfeld zal de verjaardag wel met familie in huiselijke kring worden gevierd. Met haar 72 jaar is Beatrix bijna het oudste staatshoofd dat Nederland ooit heeft gehad. Haar overgrootvader Willem III stierf als regerend vorst in 1890, toen hij 73 jaar was.

De Britse koningin Elizabeth (83) en koning Albert van België (75) zijn ouder dan de Nederlandse vorstin. Dit jaar is Beatrix op 30 april tevens precies dertig jaar koningin. Ze viert dit in Zeeland, namelijk in Wemeldinge en de Zeeuwse hoofdstad Middelburg. Koningin Juliana was 70 toen ze, op de 42e verjaardag van haar dochter en opvolgster Beatrix, in 1980 bekendmaakte dat ze ermee ging stoppen. De huidige troonopvolger prins Willem-Alexander wordt in april 43 jaar.

Lees ook:RTL Boulevard maakt single voor Koningin Beatrix
Lees ook:Koningin viert Koninginnedag in De Rijp en Amstelveen
Lees ook:Koningin Beatrix hekelt Internet in sombere kersttoespraak
Lees ook:Video: BN’ers over aftreden Koningin Beatrix
Lees ook:Lucky TV blundert met filmpje over ‘dood Beatrix’ (zie video)

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Koningin Beatrix is vandaag 72 geworden

  1. Yvonne

    Aan het staatshoofd, herkent men het volk. Hebben Nederlanders dan echt zoveel waardigheid?

      /   Reply  / 
  2. david

    my queen cant iam school and working in your country

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>