Prins Carlos Hugo de Bourbon de Parme (80) overleden

Prins Carlos Hugo de Bourbon de Parme (ook wel van Bourbon-Parma), Hertog van Parma en Piacenza is overleden. De ex-man van Prinses Irene leed al enige tijd aan prostaatkanker en overleed woensdagmorgen om acht uur in het ziekenhuis in Barcelona. Hij werd 80 jaar.

Het stoffelijk overschot van Prins Carlos Hugo wordt vanuit Spanje overgebracht naar de Koepel van Fagel op het terrein van Paleis Noordeinde in Den Haag. Het stoffelijk overschot van Prins Carlos Hugo wordt vervolgens overgebracht naar Piacenza en Parma in Italië. Prins Carlos Hugo wordt bijgezet in de familiecrypte in de Steccatakerk in Parma. Na de bijzetting in de familiecrypte in Parma zal op een later tijdstip een herdenkingsdienst plaatsvinden in Madrid. Er wordt een condoleanceregister geopend op www.borboneparma.it

Carlos Hugo werd in 1930 in Parijs geboren. Op 29 april 1964 trad hij in Rome in het huwelijk met Irene van Oranje-Nassau. Het huwelijk zorgde voor een politieke rel, want het stel trouwde zonder toestemming van de Staten-Generaal. Bovendien had Irene zich tot het katholieke geloof bekeerd. Irene deed hiermee afstand van de troon. Carlos en Irene kregen vier kinderen: Carlos, Margarita, Jaime en Carolina.

Irene en Carlos maakten stormachtige jaren door. Carlos Hugo mocht Spanje niet in van Franco, omdat hij aanspraak wilde maken op de Spaanse troon. Vervolgens benoemt Franco Juan Carlos tot koning en niet Carlos Hugo.

Het echtpaar scheidde in 1981. Hun oudste zoon Carlos zou op 28 augustus 2010 in het huwelijk treden. Dit huwelijk is nu uitgesteld.

Lees ook:Huwelijk Prins Carlos uitgesteld i.v.m. gezondheidstoestand Carlos Hugo
Lees ook:Prins Carlos Hugo begraven in Parma (zie foto’s)
Lees ook:Huwelijk Prins Carlos en Annemarie, de foto’s!
Lees ook:Royalty wil expositie Jeff Koons stoppen
Lees ook:Prins Caroline getrouwd met Albert Brenninkmeijer

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Prins Carlos Hugo de Bourbon de Parme (80) overleden

  1. Pingback: Huwelijk Prins Carlos uitgesteld i.v.m. gezondheidstoestand Carlos Hugo | Glamour

  2. Pingback: glamour « Эхо блогосферы

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>