Kate en William trouwen op 29 april in Westminster Abbey

Prins William en Kate Middleton zullen in 2011 op  vrijdag 29 april trouwen in Westminster Abbey in Londen. Dit heeft het Britse koningshuis vandaag bekend gemaakt.

Vorige week maakte de kroonprins zijn verloving met Kate Middleton bekend. Zij verloofden enkele weken eerder, nadat William door de knieen was gegaan tijdens een vakantie in Kenia. William is tweede in lijn van troonsopvolging van de Britse kroon, na zijn vader Prins Charles (62). Het Britse volk heeft onlangs in een onderzoek de wens uitgesproken dat William koning zou worden in plaats van zijn vader.

Er werd niet verwacht dat William en Kate voor Westminster Abbey zouden kiezen, daar de uitvaart van zijn moeder Diana daar plaats heeft gevonden. De keuze voor Westminster Abbey zal waarschijnlijk zijn vanwege “de koninklijke historie”. Veel koninklijke huwelijken werden hier gesloten. Charles en Diana trouwden echter in St. Pauls Cathedral. Na hun huwelijk gaan William en Kate in het noorden van Wales wonen, waar de prins werkt bij de Britse koninklijke luchtmacht.

Of er iemand van het Nederlandse Koninklijk huis bij het huwelijk aanwezig zal zijn, is nog niet bekend. Qua timing zal het voor onze Nederlandse royals wat lastig worden, zo een dag voor Koninginnedag.

Lees ook:Prins William en Kate Middleton gaan trouwen!
Lees ook:William & Kate, het liefdesverhaal van de eeuw
Lees ook:William en Kate, de officiele trouwfoto’s
Lees ook:‘Verloving voor Prins William en Kate Middleton’
Lees ook:Baby Kate en William heet George Alexander Louis!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>