Jannetje Koelewijn weg bij NRC om artikel Prins Friso

Jannetje Koelewijn neemt ontslag als redacteur bij NRC Handelsblad. Volgens de Volkskrant vertrekt zij uiteidelijk toch naar aanleiding van haar omstreden artikel over Prins Friso.

Koelewijn kwam in februari van dit jaar in opspraak toen zij een artikel schreef over de medische toestand van Prins Friso als gevolg van de lawine die hem trof. In het artikel schreef de journaliste dat ze van prof. dr. Claudius Thomé, hoofd van de afdeling neurologie van de Universiteitskliniek in Innsbruck, had gehoord dat prins Friso geen schedelbasisfractuur of andere verwondingen had. Dit artikel zorgde toen voor veel ophef.

Hoofdredacteur Peter Vandermeersch leek destijds achter haar te staan, maar volgens Koelewijn is er door de affaire een onwerkbare relatie ontstaan tussen haar en Vandermeersch met haar vertrek als gevolg.

Lees ook:Johan Friso onder een lawine bedolven
Lees ook:Maaike Ouboter zingt op uitvaart Prins Friso
Lees ook:Koninklijke familie aangekomen in Lech
Lees ook:Prins Friso (44) is overleden
Lees ook:‘Friso naar Nederland om te sterven’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>