Koningin Fabiola (86) van België overleden

De Belgische koningin Fabiola is vrijdagavond in Kasteel Stuyvenberg in Brussel op 86-jarige leeftijd overleden. Dat heeft het Belgische paleis gemeld. De weduwe van koning Boudewijn kampte al langere tijd met gezondheids- problemen. Ze werd 86 jaar.

Fabiola en Boudewijn gaven elkaar het ja-woord op 15 december 1960. Het koppel bleef kinderloos. Fabiola kreeg maar liefst vijf maal een miskraam. Fabiola schreef ze sprookjes, waarvan De Indische Waterlelies het bekendste is. Op dat verhaal uit ‘De twaalf wonderlijke sprookjes van Koningin Fabiola’ werd ook de gelijknamige attractie in het pretpark ‘De Efteling’ gebaseerd.

Na de dood van Boudewijn wordt diens broer Albert II tot koning gekroond. Hoewel Paola sindsdien Koningin der Belgen is, blijft ook Fabiola de titel van koningin behouden.

 

Lees ook:Ook dreigbrief voor Koningin Fabiola
Lees ook:Wederom doodsbedreiging voor Koningin Fabiola
Lees ook:Zes procent opslag voor koninklijke familie
Lees ook:Hollywooddiva Liz Taylor (79) overleden
Lees ook:Nick & Simon doen het met Cora

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>