Bert van Marwijk en Van Bronckhorst geridderd (zie foto’s!)

Giovanni van Bronckhorst en Bert van Marwijk kregen vanmiddag een lintje. Zij zijn beiden dinsdag in Den Haag benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau. De aanvoerder en coach van Oranje werden verrast met de koninklijke onderscheiding tijdens hun bezoek op het Catshuis. Het tweetal kreeg de benoeming voor de prestaties van het Nederlands elftal op het WK voetbal in Zuid-Afrika. Zij kregen de onderscheiding namens Hare Majesteit de Koningin Beatrix, uit handen van minister Klink.

Van Marwijk is geroemd om zijn bijzondere prestatie en inspirerende capaciteiten als coach van het Nederlands elftal. Van Bronckhorst kreeg de onderscheiding vanwege de beëindiging van zijn indrukwekkende voetbalcarrière met clubs in binnen- en buitenland en 106 interlands waarvan 33 als aanvoerder. Klink sprak het hele team met bewondering toe. Hij noemde het behalen van de 2e plaats op het wereldkampioenschap voetbal een fantastische prestatie.

Na het bezoek aan de koningin en ministers trok het elftal per helicopter naar Amsterdam voor een tocht door de Amsterdamse grachten en een publiekshuldiging op het Museumplein.  (meer foto’s volgen)

Lees ook:Mannen toch heel blij met aanwezigheid vrouwen tijdens WK 2014
Lees ook:Koninklijk ontvangst en rondvaart voor Nederlands Elftal
Lees ook:Jan Smit sexy in boxer in de Abri
Lees ook:Koninklijke Familie aanwezig bij huwelijk Zweedse Kroonprinses Victoria
Lees ook:Sterren stralen op galapremière Soldaat van Oranje (foto’s!)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>