Leden UB40 failliet

Vier leden van de reggaegroep UB40 zijn faillite verklaard. De rechtbank in Birmingham verklaarde Brian Travers, Jimmy Brown, Terence Oswald en Norman Hassan bankroet voor de periode van een jaar. In dat jaar kunnen belastingambtenaren beslag leggen op bezittingen om schuldeisers te betalen.

Platenlabel DEP International, waarvan de bandleden eigenaar waren, werd vier jaar geleden opgeheven wegens financiële problemen. Ali Campbell, zanger en een van de oprichters, stapte drie jaar geleden al op om een solocarrière te beginnen. Hij werd vervangen door zijn oudere broer Duncan, die samen met broer Robin de vocals op zich nam. Ook Michael Virtue vertrok, omdat hij het niet eens was met het management. Ali zag het faillissement aankomen en waarschuwde de anderen. Volgens de zanger werd er veel geld over de balk gesmeten tijdens de hoogtijdagen van UB40. “In de jaren tachtig woonden we in vijfsterrenhotels en smeten we met geld.”

UB40 werd in 1978 opgericht en scoorde verschillende nummer 1-hits, waaronder Red Red Wine en Kingston Town. De groep verkocht wereldwijd meer dan zeventig miljoen albums. De naam UB40 is ontleend aan een voormalig formulier van de Engelse sociale dienst om een werkloosheidsuitkering (UB = Unemployment Benefit) aan te vragen. Dit kunnen deze vier leden dus binnenkort weer gaan doen…

Lees ook:Alexander ‘Guus kom naar huus’ Curly (65) overleden
Lees ook:Zangeres omgekomen bij vliegramp Tripoli
Lees ook:Pete Waterman schrijft inzending Songfestival voor Engeland
Lees ook:Tatjana en Johnny Logan in jury Nationaal Songfestival
Lees ook:Boney M-boegbeeld Bobby Farrell (61) overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>