De eerste Twitterbruiloft in oktober

Op woensdag 20 oktober 2010 vindt in Zeist de eerste volledig gecrowdsourcede en gecrowdfunde bruiloft plaats. René Hoksbergen (48) en Jannetta Dorsman (44) geven elkaar het jawoord tijdens hun ‘Twedding’. De bruiloft is volledig gepland en geregeld via sociaal netwerk en nieuwsmedium Twitter. Het is de eerste bruiloft volledig tot stand gekomen middels crowdsourcing en crowdfunding. Nederland heeft hiermee een wereldprimeur.

Het aanzoek dat René Hoksbergen, zelf actief Twittergebruiker, tijdens een Twitterevenement deed, was de aanleiding tot twedding. Velen waren – virtueel of ter plekke – getuige van het aanzoek. Dit leidde direct tot aanbiedingen om het bruidspaar te helpen hun bruiloft te regelen. Weddingplanners en fotografen boden belangeloos hun diensten aan, evenals grafisch ontwerpers voor de trouwkaart. Zelfs een huwelijksreis werd spontaan aangeboden.

Het idee om de bruiloft volledig te laten crowdsourcen en –funden door gebruik van sociale media ontstond daarna als vanzelf. Het bruidspaar is erg actief met netwerken via diverse sociale media en ziet hun Twedding als een kans om te laten zien hoe sterk online banden kunnen zijn. “Het is echt ongelooflijk wat er de laatste maanden is gebeurd. Sociale media begint in de eerste plaats met delen en geven, daarvan waren wij wel op de hoogte. Maar dat zo veel mensen, die ons nog nooit in het echt hebben ontmoet, samen zo veel voor elkaar krijgen hadden wij nooit kunnen dromen,” aldus Jannetta Dorsman. Naast de bruidskleding en de taart zijn via sociale media onder meer de locatie van de huwelijksvoltrekking en een feest waar 1000 mensen aanwezig kunnen zijn geregeld. Diverse artiesten treden op en twitter-muzikanten vormen voor de gelegenheid een Tweddingband. Voor de presentatie van de avond is men in gesprek met een bekende Nederlander. Tijdens het feest zal geld worden ingezameld voor een goed doel dat nog gekozen gaat worden.

Speciaal voor de gelegenheid is een internetsite gelanceerd: www.twedding.nl. Op deze site wordt al het nieuws rondom Twedding verzameld. Ook kan men zich hier aanmelden voor het feest. Op twitter is Twedding te volgen via @TweddingNL en #twedding.

Lees ook:Model Lara Stone getrouwd met David Walliams (zie foto’s!)
Lees ook:BN’ers reageren op uit de hand gelopen ‘feest’ in Haren
Lees ook:Het huwelijk van Kim Feenstra, de foto’s!
Lees ook:Rutte zet Twitter in voor vragen bevolking
Lees ook:Ben Saunders vraagt vriendin ten huwelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>