Leica camera voor recordbedrag verkocht

We schreven eerder vandaag al over Leica en wat blijkt… het merk is wereldnieuws vandaag! Een Leica-camera uit 1923 heeft vanmorgen op een veiling in Wenen 2,16 miljoen euro opgebracht. Dit is het hoogste bedrag ooit betaald voor een fotocamera.

De camera, een Leica O serie, waar er slechts 25 van werden gemaakt, werd door veilinghuis Westlich in Wenen geveild. Er werd verwacht dat deze tussen de 600.000 en 800.000 euro op zou leveren. Als spraken kenners al over een bedrag van 1,5 miljoen, de prijs die in 2011 ook al bijna werd betaald voor een camera uit dezelfde serie. Het is onbekend wie de nieuwe eigenaar is. Hadden we nog maar een cameraatje van opa op zolder liggen…

Kijk voor meer fotografie nieuws op fotografie.blog.nl

Lees ook:Leica introduceert M9-P ‘Edition Hermès’ in Berlijn
Lees ook:Duurste Ferrari ooit geveild
Lees ook:Jonathan Ive ontwerpt Leica voor het goede doel
Lees ook:Seal loves Leica en Leica loves Seal
Lees ook:Fotograaf Ralph Gibson in Lisse

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>