Seth Gaaikema (75) overleden

Seth Gaaikema is op 75-jarige leeftijd overleden. Dit laat advocaat Oscar Hammerstein zojuist op Twitter weten. Gaaikema werd bekend als cabaretier en was schrijver van onder meer teksten voor Wim Kan en musicals.

In januari van dit jaar stond de cabaretier en tekstschrijver voor het laatst op de planken met de voorstelling ‘Wat ik nog graag zou willen’. Vanaf 1967 voerde Seth conférences op, maar pas in 1994 kreeg zijn voorstelling ‘De wereld is stapelgek, nou wij nog’ unaniem lovende kritieken.

Gaaikema maakte onder meer musicalvertalingen van My Fair Lady, Kiss Me Kate, Oliver, Les Misérables, The Phantom of The Opera en Elisabeth. In april 2001 kreeg Gaaikema de Musical Oeuvre Award. Gaaikema kwam in zijn oudejaarsconférence van 1988 openlijk uit voor zijn homoseksualiteit.

Foto: Angel Mulder

Lees ook:Zoon Kurt Russell en Goldie Hawn ijshockeyt in Groningen
Lees ook:Zoontje voor Jamie Oliver!
Lees ook:Britse verpleegster Kate dood gevonden. Zelfmoord?
Lees ook:Eind X Factor voor Yuli Minguel
Lees ook:Modehuis Alexander McQueen maakt jurk Kate

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>