Het meest luxe passagiersvliegtuig ter wereld


Je kent het wel: in het vliegtuig met opgetrokken knietjes wachten op een klef broodje en drankje. Het kan ook anders… de Arabische vliegtuigmaatschappij Emirates uit Dubai (waar anders?!) vliegt nu met de A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld dat sowieso al meer comfort voor de reizigers in ‘economy class’ biedt. In de eerste klasse reis je echt heel luxe: heel veel ruimte, comfort, luxe, douches, een bar. Wat wil je nog meer?

Het verschil zit hem al in de binnenkomst: je handbagage wordt naar je plaats gebracht. En voor je opstijgt heb je je eerste glas wijn al achterover kunnen slaan, zodat je al helemaal op je gemak bent voor het opstijgen. Als ‘first class’ passagier mag je zitten in een ruime, comfortabele lederen stoel die meer weg heeft van een kleine suite. Je hebt je eigen minibar en televisiekijken doe je op een groter scherm. Je jas hoef je niet in de locker boven je hoofd te proppen. Je kunt je kleding ophangen in een eigen kast en een heel assortiment verzorgingsproducten staat ter beschikking, want stel je voor dat je huid uitdroogt tijdens de vlucht…

Je kan je ‘suite’ zelfs afsluiten van de andere gasten indien je volledige privacy wenst. En niks geen kleffe standaard broodjes, je kunt gewoon het eten bestellen dat je zelf wenst en dat zijn complete luxe maaltijden. Maar dat is nog niet alles! Het A380 toestel is uitgerust met twee douchecabines die uitsluitend door passagiers uit eerste klasse kunnen gebruikt worden. Elke douchecabine beschikt over een verwarmde vloer, is afgewerkt met hout en puilt uit van de verzorgingsproducten. Je kan de cabine gedurende dertig minuten gebruiken. Het enige minpuntje: je hebt slechts recht op vijf minuten warm water. Een lange douche zit er dus niet in, maar voldoende om je even op te frissen natuurlijk.


Natuurlijk zijn we benieuwd wat dit mag kosten. Ter voorbeeld, een heen- en terugvlucht van Dubai naar Sydney in ‘First Class’ kost 8.500 euro. Maar daar heb je ook wat voor natuurlijk! Demi Moore en Ashton Kutcher hebben het vliegtuig in ieder geval al getest. Wij wachten nog steeds met smart op een uitnodiging van Emirates om persoonlijk eens te komen testen of het echt allemaal wel zo goed is. In de tussentijd verlekkeren we ons maar met de video…

Volg Glamourblog ook op Twitter!

Lees ook:Katie Price biedt gestrande reizigers een vlucht aan
Lees ook:Daimler stopt met Maybach
Lees ook:Wesley Sneijder heeft Yolanthe ten huwelijk gevraagd!
Lees ook:Willem-Alexander en Máxima vieren oudjaar in Dubai
Lees ook:Ook Anouk Smulders verlaat The Class Company

1 Reacties // Reageer

One thought on “Het meest luxe passagiersvliegtuig ter wereld

  1. Sara - Postalgold

    Het ziet er allemaal heerlijk uit, maar met Emirates is dit bijna onnodig! Toen ik zelf met emirates economy class naar dubai en bangkok vloog, was ik al vriendelijk verrast door goede stoelen, heerlijk eten (voorgerecht, sla, hoofdgerecht, bijgerechtjes en toetje!) en de keuze uit 5 verschillende soorten whiskey free of charge!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>