Glamour Auto-test: Hyundai Veloster

Je hebt van die auto’s die je enorm kunnen verrassen. Toen mij werd aangeboden een Hyundai Veloster te gaan rijden, was ik niet meteen enthousiast. Hyundai gaf mij tot op heden een beeld van een ietwat saai merk. Maar na het googlen van de auto werd ik toch wat nieuwsgieriger en na het rijden van deze bijzondere auto ben ik toch wel erg enthousiast!

De Hyundai Veloster is namelijk alles behalve saai. Het meest opvallende aan de Veloster is dat hij drie deuren heeft; één aan de portierszijde en twee aan de bijrijders-zijde. Dit zorgt voor een easy-entrance naar de achterbank en is ook nog eens enorm veilig voor de kids, die (als je hem rechts parkeert) op de stoep uit kunnen stappen. Het achterportier heeft geen standaard handgreep, waardoor deze bijna niet zichtbaar is. De ruimte achterin is overigens verbazingwekkend ruim. Het is een vierzitter, maar wel een met een flinke beenruimte achterin voor een coupé. Dit maakt deze auto ook geschikt voor een gezin (mits niet meer dan twee kinderen). De achterklep biedt erg veel ruimte (320l), alleen valt het niet mee om zware tassen in de auto te tillen door de opstaande diepe rand. (inschuiven is geen optie)

De Hyundai Veloster oogt sportief en zo rijdt deze ook, ietwat stug op de drempels en in bochten dus. Aan de buitenkant vallen direct de aluminium velgen met kleuraccent op. Wij zijn overigens niet dol op de felle zonnebloem-gele kleur die we meekregen, maar gelukkig is de auto ook in meer bescheiden kleuren te verkrijgen. De auto heeft een panoramisch zonnedak en oogt daardoor binnenin, ondanks het lage dak, ruimer en lichter. De zwart lederen bekleding met Veloster gravure valt in de smaak en ook de rest van het interieur, dat enigszins futuristisch oogt, kan onze waardering wel krijgen. De auto zorgt in ieder geval voor een hoop bekijks op de weg, maar dat kan wellicht ook aan de opvallende kleur hebben gelegen.

Het bedieningspaneel en de navigatie zijn duidelijk en makkelijk bedienbaar. De auto is tevens voorzien van een USB-poort, waarop je je iPhone, iPod of MP3 speler aan kunt sluiten, maar deze zijn ook te connecten via Bluetooth. De achterruit is een klein beetje wennen, want deze is nogal klein, maar tijdens het achteruitrijden kunnen we gebruik maken van een camera en tevens geluidssignalering. Bij het ontwikkelen van de Veloster is ook gedacht aan zuinigheid. Zo valt de Veloster i-Catcher Blue (20% bijtelling voor zakelijke rijders) onder het energielabel A. Een zuinige sportieve auto dus.

De Hyundai Veloster heeft met name door zijn prijs/kwaliteit verhouding ons hartje gestolen. Het instapmodel van de Veloster, de i-Motion, rij je namelijk al vanaf € 23,995,- en deze heeft standaard onder meer cruise control, electrisch bedienbare ramen en buitenspiegels, 7″ beeldscherm, lichtmetalen 17″ velgen en airconditioning. Wij zouden dan echter toch gaan voor iets meer pit en wachten op de Turbo uitvoering, die eind van de zomer verwacht wordt. Wij hebben hem al zien staan in mat grijs en daar ging ons hart toch wel iets sneller van kloppen. Een onverwacht hoog glamourgehalte voor de Hyundai Veloster!

De details:
Merk/type: Hyundai Veloster 1.6 GDI iCatcher
Motor: 1,6 GDI /1.591cc, 4 cilinder watergekoeld met 2 bovenliggende nokkenassen en 4 kleppen per cilinder
Transmissie:  Double Clutch Transmission
Topsnelheid: 201 km/u
Nieuwprijs geteste model: € 29,995,-

De cijfers:
Uiterlijk: 8
Interieur:8
Rijprestatie: 8
Glamourgehalte: 8

FOTOGALLERY:

Foto’s: Angel Mulder – klik op de thumbnails voor grote versies

Lees meer autonieuws op Auto.blog.nl

Lees ook:wHeels: Hyundai i10 – Het trauma voorbij
Lees ook:Glamour Auto-test: Audi A7 Sportback
Lees ook:Glamour Auto-test: Opel Ampera
Lees ook:Glamour Auto-test: Renault Mégane CC Floride
Lees ook:Eddie Van Halen verkoopt twee klassieke auto’s

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Glamour Auto-test: Hyundai Veloster

  1. Pingback: Photodiary: Achter de schermen bij Glamourblog.nl | Glamour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>