Mazda CX-5; een zuinige, veilige Crossover SUV

Mazda heeft alle bestaande tekeningen weggegooid en is begonnen met het bouwen van een hele nieuwe Mazda. Het resultaat: de Mazda CX-5. Wij testten deze auto, die ons een beetje deed denken aan de Nissan Qashqai, in Wenen…

Het ontwerp van de voorkant van de Mazda CX-5 is geïnspireerd door een Cheetah, iets dat we met een beetje fantasie nog wel kunnen zien. Het uiterlijk van de CX-5 is in ieder geval erg okee. De auto oogt dynamisch en stoer. De auto is ruim en is voor een SUV opvallend licht. De CX-5 is de eerste Mazda die is uitgerust met de SKYACTIV technologieën. Het gewicht van de auto werd met 100kg verminderd en de CX-5 heeft het laagste brandstofverbruik en CO2 uitstoot in zijn klasse.

De auto is comfortabel en heeft voldoende zitruimte, zowel voor- als achterin. De auto biedt ruimte voor vier volwassenen, maar de middensectie kan dienen als vijfde zitplaats of als armleuning met bekerhouders. De bagageruimte met een inhoud van 503 liter is groot genoeg voor vier flinke koffers. Het interieur is eenvoudig, maar sportief. Het dashboard werd gebaseerd op de MX-5 Roadster.

De auto heeft een 5,8 inch touchscreen en USB en Bleutooth  aansluiting voor bijvoorbeeld MP3-speler, iPod of iPhone. Het navigatiesysteem is gebaseerd op de technologie van TomTom, dus makkelijk in gebruik. Met een Premium Bose surround audio-systeem met 9 speakers mag er ook over de muziek niet geklaagd worden. Parkeren wordt ook een eitje met de CX-5, want deze heeft niet alleen een achteruitrij-camera, maar ook waarschuwingssignalen zowel voor als achter. Ook heeft de auto een waarschuwingsysteem voor onbedoeld wisselen van rijstrook en een RVM systeem, dat de bestuurder in de zijspiegel waarschuwt voor auto’s die de dode hoek naderen.

De CX-5 is de eerste Mazda die uitgevoerd is met Smart City Brake Support, dat helpt bij het voorkomen van aanrijdingen. Mocht het systeem een kans op een aanrijding detecteren, dan zet het de remmen op scherp om een noodstop voor te bereiden. Reageert de bestuurder niet zelf, voert het systeem zelf een noodstop uit. Veiligheid op en top dus.

De Mazda CX-5 mag misschien niet de meest opvallende auto zijn. Toch denken wij dat dit een perfecte auto is voor een gemiddeld gezin. Het is een complete auto die uitdaagt om lange afstanden te rijden. Ideaal voor op vakantie dus. Een serieuze concurrent voor andere Crossover SUV’s in zijn klasse!

De CX-5 is verkrijgbaar voor een prijs vanaf 25.990 euro inclusief A-label en 20% zakelijke bijtelling.

Kijk voor meer autonieuws bij onze collega’s van auto.blog.nl

Lees ook:Mazda6, van Classy tot Praktisch
Lees ook:Gouden Aston Martin met diamanten
Lees ook:wHeels: Mazda onthult nieuwe Mazda MX-5
Lees ook:Glamour Auto-test: Audi A7 Sportback
Lees ook:Daimler stopt met Maybach

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Mazda CX-5; een zuinige, veilige Crossover SUV

  1. Pingback: Photodiary: Achter de schermen bij Glamourblog.nl | Glamour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>