Prototype Porsche 918 Spyder gaat de weg op

De Porsche 918 Spyder gaat de weg op. Met de voltooiing van het prototype is de ontwikkeling van Porsches supersportauto een nieuwe fase ingegaan. 

Volgens planning gaat de Porsche 918 Spyder in september 2013 in productie en ontvangen de eerste klanten hun auto nog voor het eind van dat jaar.

“Met de 918 Spyder herdefiniëren we de begrippen rijplezier, efficiëntie en prestaties”, aldus Wolfgang Hatz, het bestuurslid van Porsche AG dat verantwoordelijk is voor research en development.

Met camouflage die herinneringen oproept aan de legendarische Porsche 917 raceauto’s, wordt de laatste hand gelegd aan de 918 Spyder. De aandacht gaat nu uit naar de samenwerking tussen de fijngevoelige individuele aandrijfcomponenten. De combinatie van een verbrandingsmotor en twee elektromotoren – de ene op de vooras en de andere op de achteras – stelt geheel nieuwe eisen aan de ontwikkeling van de aandrijvingsstrategie. “Dat zijn belangrijke componenten in deze auto, waarin al onze expertise en innovativiteit zit”, aldus Hatz. De aandrijvingsstrategie en de ontwikkeling van de bijbehorende software zijn kerncompetenties van Porsche. Beide hebben enorme invloed op het extreme rijplezier dat de 918 Spyder biedt en maken ook een unieke combinatie van brandstofbesparing en topprestaties mogelijk. De voorlopige resultaten van de eerste testritten liggen in lijn met de hooggespannen verwachtingen van de Porsche 918 Spyder.

De supersportauto is ontworpen als plug-inhybride, waarin een uiterst krachtige verbrandingsmotor samenwerkt met de modernste elektromotoren voor ongekende prestaties. Enerzijds biedt de auto de dynamiek van een raceauto met 566 kW (770 pk) en anderzijds biedt hij een gemiddeld verbruik van 3,0 l/100 km. Bovendien verlegt Porsche technische grenzen door bijvoorbeeld de monocoque en de motordragers geheel uit met koolstofvezel versterkt kunststof (carbon fibre reinforced plastic, CFRP) te vervaardigen, de toepassing van volledig adaptieve aerodynamica, adaptieve achterassturing en het omhoog gerichte uitlaatsysteem. Daarmee laat de Porsche 918 Spyder zien wat we in de toekomst van Porsche Intelligent Performance kunnen verwachten.

Meer autonieuws bij onze collega Auto.blog.nl

Lees ook:Porsche 911 is ‘Fashion Car of the Year 2012′
Lees ook:BN’ers bij opening Porsche Design Eyewear Shop
Lees ook:Zoontje van David Beckham rijdt in een Porsche!
Lees ook:Eerste beelden Porsche Panamera
Lees ook:Politie neemt Porsche Panamera in beslag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>