Glamour Auto-test: Renault Mégane CC Floride

Kijk vandaag eens even uit het raam in Nederland en je zal niet snel de behoefte krijgen om in een cabrio te gaan rijden. En geloof ons, toen wij vorige maand de Renault Megane CC Floride mochten rijden, was het weer al niet veel beter. Toch werden we wel enorm vrolijk van deze auto, want door de chique, vrolijke uitstraling waanden wij ons even Brigitte Bardot…

En dat is waarschijnlijk ook precies wat Renault voor ogen heeft gehad toen zij deze limited edition cabriolet uitbracht. Voluit heet deze de Renault Mégane Coupé-Cabriolet Série Limitée Floride. Een elegante, stijlvolle uitvoering van de Renault Mégane CC, waarvan er slechts 25 in Nederland verkrijgbaar zijn. De Renault Mégane CC Floride is een ode aan de gelijknamige elegante coupé die Renault eind jaren vijftig en begin jaren zestig in het gamma had.

Wij vonden de auto stijlvol en chique, maar daarover waren de meningen zeer verdeeld. Eén ding is zeker: om welke reden dan ook, deze auto zorgt voor een hoop bekijks. Met zijn room/ivoorkleurige lak en rode bekleding is deze een echte eye-catcher. Voor de momenten dat het te slecht weer is heeft de auto een glazen panoramadak, waardoor deze zelfs met dicht dak voor een ‘open rij-ervaring’ zorgt. De de lichtmetalen 17-inchwielen zijn in dezelfde chique kleur als de auto gespoten. Het Floride logo is veelvuldig op de auto aanwezig, zowel binnen als buiten. Zo vind je deze zelfs op de matten en op de pook. Op het middenconsole vinden we zelfs een genummerd plaatje, die aangeeft welk nummer uit de gelimiteerde reeks van 1.600 stuks dit exemplaar is. Wij reden nummer 0101.

De Renault Mégane CC Floride is een zeer fijne auto om te rijden. De kap is makkelijk bedienbaar en klapt op een ingenieuze manier volledig weg in de achterbak, waarin nog verbazingwekkend veel ruimte overblijft. De auto bevat verder onder meer Bluetooth, parkeersensoren vóór en achter, elektrisch inklapbare spiegels, elektrisch verwarmbare voorstoelen en lederen bekleding voor interieur en stuurwiel. Als we dan toch één klein minpuntje moeten noemen, is het de beperkte ruimte achterin. Het blijkt vrijwel onmogelijk om 4 volwassenen in deze auto te vervoeren. Maar goed, in een auto als deze tour je natuurlijk het liefst heel stijlvol alleen. Wij vinden het namelijk een echte vrouwenauto met een enorm hoog glamourgehalte, die vooral leuk is om er bij te hebben. En de prijs, die valt met nog geen 36.000 euro dan ook best mee. St. Tropez, here we come!

De details:
Merk/type: Renault Mégane Coupé-Cabriolet Série Limitée Floride
Motor: 1.4tce
Cilinders: 4, inhoud 1397cc
Versnellingsbak: 6
Topsnelheid: 205 km/h
Nieuwprijs geteste model: € 35.790

De cijfers:
Uiterlijk: 8
Interieur: 8
Rijprestatie: 7,5
Glamourgehalte: 8,5

FOTOGALLERY:

Foto’s: Angel Mulder – Klik op de thumbnails voor grotere versies.

Lees ook:Glamour Auto-test: VW Golf Cabriolet 1.6 TDI BlueMotion
Lees ook:Glamour Auto-test: Audi A7 Sportback
Lees ook:wHeels: Renault Captur: Sportief, slim en stijlvol
Lees ook:Renault Twizy, een hip hebbeding!
Lees ook:Opel Cascada, luxe cabrio voor een betaalbare prijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>