De Citroën C4 Cactus prikkelt!

Citroën noemt het zelf  ‘een auto zoals je hem nog nooit hebt gezien’. En daar kunnen we ze wel gelijk in geven. De Citroën C4 Cactus is eigenzinnig, bijzonder en zeer herkenbaar. Hij werd gisteren in Parijs onthult en wHeels van Glamourblog was er bij!

Naar ons idee is Citroën het enige merk dat een auto als deze op de markt zou kunnen brengen en er mee weg komt. Waar de meeste merken toch flink afwijken van hun conceptcars is Citroën redelijk trouw gebleven aan dat design. Het eerste dat aan de auto opvalt zijn de Airbumps. Met name die op de zijkanten. Deze zijn niet alleen ter verfraaiing van het design, maar bedoeld om de auto zo min mogelijk beschadigingen te bezorgen, bijvoorbeeld op krappe parkeerplaatsen.

Het dashboard werd door Citroën helemaal leeg gehaald en er werd bijna niets aan knoppen terug gezet. Een mooi touchscreen werd geplaatst en het geheel werd heel strak gehouden met een flink dashboardkastje dat niet aan de voorkant opent, maar bovenop, waardoor je de gehele inhoud goed kunt zien en niet in een veelal donker gat loopt te graaien. De auto is verkrijgbaar in 10 verschillende carrosseriekleuren en 4 verschillende kleuren Airbumps. Citroën zet met de Cactus een nieuwe frisse koers in naar de toekomst.

De internationale pers reageerde enthousiast op de auto en ook wij vonden de Cactus toch prikkelen tot een mogelijke aanschaf. Het is alsof de nieuwste iPhone op de markt komt, een beetje dat gevoel van ‘hebben!’. Toch zullen we nog even geduld moeten hebben, de auto zal pas vanaf september leverbaar worden. Zie de eerste foto’s hieronder! (klik op de thumbnails voor grotere foto’s)


Foto’s: Angel Mulder

Lees ook:wHeels: Citroën C4 Cactus favoriet van dit jaar
Lees ook:Helemaal Fab. met Citroën!
Lees ook:Citroën DS3 Cabrio: Pure Pleasure!
Lees ook:Rolls Royce verkoopt 20% meer auto’s
Lees ook:Jeep Renegade: ideale ‘familycar’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>