wHeels: Lexus CT200h in de hoofdrol

Camera, lights, action… wij togen onlangs naar Rome om kennis te maken met een nieuwe ster op de autowegen, de Lexus CT200h en belandden er mee op een heuse Romeinse filmset. Gaat er een Oscar naar deze uiterst relaxte Japanner of krijgt hij een Razzie?


De perstrip met Lexus naar Rome wijkt op vele fronten af van wat we gewend zijn. Middenin druk Rome mogen we de Lexus testen. En dat is al een actiefilm op zich. Waar de automerken meestal kiezen voor idyllische routes door het platteland, gaan we dwars door Rome heen. Zo zien we toch nog iets van de stad, maar het drukke verkeer zorgt er voor dat deze route extra lang duurt en we enkele malen voor ons leven vrezen. Tussen al deze drukte blijft er een ding uitermate rustig: de Lexus CT200h. Door de stilte in de auto worden wij ook enorm relaxt en zien de drukte om ons heen bijna als een stomme film aan ons voorbij gaan. Tot 60 kilometer per uur rijd je met een volgeladen accu volledig elektrisch, zonder brandstofverbruik en dan is de auto nog stiller. Elektrisch rijden kan maximaal twee kilometer. Dat lijkt weinig, maar in de stad rij je eigenlijk nooit langer dan twee kilometer achter elkaar. Denk maar aan stoplichten, zebrapad, voorrangswegen etc. Als jij remt, weer optrekt, dan laadt de accu weer op. Dit maakt de auto ideaal voor gebruik in de stad.

Het interieur van de auto is ook uitermate relaxt. Het middenconsole loopt wat schuin af, waardoor alles beter bereikbaar is. Chika Kako is als chief engineer aangesteld om de nieuwe CT200h te restylen. En ja, Chika is een vrouw! Lexus lijkt zich met deze kleinste telg in de Lexus familie meer te willen richten op een vrouwelijk koopgraag publiek. De auto is dan ook zowel voor zakenvrouwen als moeders meer dan geschikt. De CT200h is totaal niet duf, zoals de meeste autootjes die voor vrouwen worden voorgesteld. In de sportstand is de auto namelijk best nog wel lekker fel en redt het binnen 10 seconden van 0 naar 100km/u.

Als Social Media addict word ik erg blij van de optie om een WiFi-connectie in de auto te hebben. Ook kun je kiezen voor een premium Mark Levinson geluidssysteem die zorgt voor wat meer reuring in deze uitermate rustige bolide. In het dashboard vind je verder een lcd display die doet denken aan een tablet. Deze kan je bedienen met een grote knop op het middenconsole. De kofferruimte is redelijk en lekker op ‘schuifhoogte’ zonder drempels of obstakels.

De nieuwe Lexus staat inmiddels al bij de dealer en is verkrijgbaar voor een vanafprijs van 26.690 euro voor de standaarduitvoering tot 35.990 voor de Luxery Line uitvoering. Standaard heeft de CT200h onder meer cruise control, climate control, een regensensor, maar er zijn nog veel leuke extra’s te verkrijgen tegen een meerprijs. En joepie, de CT200h heeft een bijtelling van slechts 14%, wat hem een uitermate interessante zakelijke auto maakt.

“And the Oscar goes to… Lexus CT200h”, maar dan wel voor een bijrol. Maar de weg naar ‘beste acteur’ is met deze auto al flink geplaveid en dan met name door zijn uitermate rustige acteer, eh… rijprestaties.


Foto’s: Angel Mulder – Camera: Leica D-Lux 6 G-Star Edition – klik op de thumbnails voor grotere versies

Lees ook:Prins Bernhard verkoopt TVR Sagaris
Lees ook:Kyupiddo Ibiza, hotspot met schitterend uitzicht!
Lees ook:wHeels: Smart, Smarter, Smartst…
Lees ook:Glamour Auto-test: VW Golf Cabriolet 1.6 TDI BlueMotion
Lees ook:wHeels: Renault Twingo 2014 – Fun fun fun!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>