wHeels: Fiat 500L TwinAir Turbo Trekking – Youthful and adventurous

Fiat LDaar wij ladies van glamour.blog.nl op goede voet staan met de importeur van Fiat mogen wij regelmatig leuke bolides van het gelijknamige merk testen. Laatst kreeg ik een 5-zits Fiat 500L TwinAir Turbo Trekking in de kleur ‘Giallo’ mee. Giallo is by the way de Italiaanse vertaling van de kleur ‘geel’. In eerste instantie doet deze variant van Fiat een beetje speels aan. Een soort van uit de kluiten gewassen playmobil-auto! Als je hem eenmaal betreedt en de rijstoel heerlijk naar jouw favoriete stand hebt ingesteld, dan voel je je toch eigenlijk wel heel erg stoer in deze robuuste SUV met eigenwijs design. Bijkomend voordeel is dat je ook goed zicht hebt op het overige verkeer.

Fiat LWat mij gelijk opvalt, is dat de 4,14 meter lange ’Fiat 500L Trekking’ enorm ruim van binnen is. Zowel degenen die voorin zitten als de passagiers achterin hebben veel ruimte . Je kunt er gemakkelijk met zijn vijven in en dan zit je nog comfy ook. Het is bovendien een prima bak om  mee uit shoppen te gaan. Je valt er A enorm mee op, door zijn uitstraling en in mijn geval door zijn Giallo kleur en B hij heeft een achterbak van maar liefst 455 liter groot. Hier kunnen aardig wat koffers in dames! Mocht je grotere zaken willen vervoeren, dan kan je de achterstoelen easy inklappen. Jawel zelfs voor ons vrouwen is dat een koud kunstje wat prima lukt zonder onze nagels te hoeven te beschadigen. De rugleuning van de rechter voorstoel kan bovendien geheel plat.

Fiat LNadat ik me heerlijk heb geïnstalleerd, maak ik gebruik van een aantal vernuftige knopjes die zich aan de zijkant van de bestuurdersstoel bevinden. Zo kan ik precies op de juiste hoogte zitten en is er een functie die extra steun geeft aan mijn rug en dat voelt zo chill met lange afstanden rijden. Er zit overigens ook een stoelverwarmingsfunctie op. ’s Winters is dat ideaal. De bekleding van de stoelen is vet sportief, gemaakt van een zwarte stof met witte inlegstukken.

Binnen in is de Fiat 500L Trekking voorzien van allerlei modernste technische snufjes die ik zelf als behoorlijk vrouwvriendelijk heb ervaren. Zo zit er een ingebouwd navigatiesysteem in, kun je je mobiel erop aansluiten opdat je handsfree kunt bellen en zijn er parkeersensoren die je helpen je stoere SUV in de meest kleine plekken foutloos te parkeren.

Hoe lekker rijdt hij?
Fiat LTo be honest: iets te lekker. Je krijgt de neiging om deze auto niet meer in te willen leveren bij de dealer, want ik voelde me echt de koningin van de A4 in deze bak op wielen. Zoals ik eerder al vertelde zit je aangenaam hoog en dat geeft een trots en veilig gevoel. Het maakt het rijden makkelijker. Daarbij is deze auto behoorlijk pittig. Hij reageert snel en vloeiend. Hij ligt erg goed op de weg. Is opvallend voor je medebestuurders dankzij zijn kleur en formaat. Verder bevat de auto standaard all weather-banden, geen gedoe dus met winter- en zomerbanden omwisselen!
De lovely bolide is in elf trendy tinten verkrijgbaar. Ook kun je kiezen uit negen verschillende soorten stoere velgen. Prettig om te weten is ook dat wanneer je een nieuwe Fiat koopt je dan twee jaar lang recht hebt op Fiat Assistance. Dit houdt in dat je recht heb op hulp bij pech onderweg in heel Europa.

De details:
Merk/type: 500L TwinAir Turbo Trekking

Nieuwprijs geteste model: €  26.525,  normaal kost hij €  22.495, maar de versie die ik heb getest, was uitgevoerd met heel veel extra’s.

De cijfers:
Uiterlijk: 8
Interieur: 8
Rijprestatie: 8
Familyhappygehalte: 9
Glamourhalte: 8

De foto’s:

Foto’s & tekst: Monika van der Marel

Lees ook:Jeep Renegade: ideale ‘familycar’
Lees ook:wHeels: De nieuwe Range Rover – Sit back & Relax…
Lees ook:wHeels: Peugeot RCZ RRRRRRrrrrr
Lees ook:wHeels: Piaggio MP3 LT – Stoere motorchick
Lees ook:Glamour Auto-test: Range Rover Evoque

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>