wHeels: Renault Twingo 2014 – Fun fun fun!

Twingo

Iedereen heeft fun in zijn leven nodig. Dat moet Renault ook gedacht hebben bij de ontwikkeling van de nieuwe Renault Twingo. Renault is met het ontwerpen van de nieuwe Twingo helemaal ‘from scratch’ begonnen met een wit stuk papier. Niets voortborduren op oude successen. Gewoon een heel nieuw exemplaar in de markt zetten. Best gewaagd. Wij maakten kennis met dit ‘playfull’ autootje in Frankrijk…

TwingoEen hele rij witte en gele autootjes staat op het vliegveld op ons te wachten. Ze lachen ons vrolijk toe. Wij gaan voor het witte exemplaar met opvallende striping. Onze eerste reactie is: “CUTE!”. De autootjes hebben een hoge aaibaarheid- en hipfactor. Niemand minder dan dutch designer Laurens van den Acker is verantwoordelijk voor het ontwerp van deze nieuwe Twingo.

Opvallend is dat deze kleine stadsauto, waarvan het kontje licht doet denken aan de Renault 5 Turbo en die in zijn geheel ook wel wat weg heeft van de Fiat 500, toch vijf deuren heeft en de motor in de achterklep zit. Ook heeft dit Franse brutaaltje achterwielaandrijving. We worden nieuwsgierig. En route maar! Bij de eerste bocht gaat het mis. De zonnebril op het plateau voorin glijdt pardoes op de grond. Gelukkig niet aan de bestuurderszijde, anders zou deze nog wel eens voor ongelukken kunnen zorgen. Onder het plateau zit echter een ruim opbergvak, dus het is aan te raden om daar de spulletjes in te doen of een antislipmatje aanschaffen.

TwingoHet bochtenwerk is overigens briljant, de nieuwe Renault Twingo heeft namelijk een belachelijk kleine draaicirkel (8,6 meter) en is enorm wendbaar. Verwacht door de achterwielaandrijving geen sportieve prestaties. Waarschijnlijk is het feit dat de motor achterin te vinden is te danken aan de samenwerking met Daimler, die dit ook doet bij de Smart. In de achterklep vind je een 70 pk motor of een 90 pk motor met turbo. Uiteraard is de 70 pk goedkoper, maar hou je van wat meer snelheid en kracht ga dan gerust voor de 90 pk. Hiermee is het toch wat vlotter optrekken en ook heuvels pakt hij een stuk vlotter.

Niet alleen de te customizen buitenzijde is speels, maar ook het interieur ziet er ontzettend gezellig uit door mooie kleurcombinaties. De stoelen zijn sportief en comfortabel. Het dashboardkastje is als optie uitneembaar te bestellen, die je gewoon met alle spulletjes er in mee kunt nemen. Slim bedacht van Renault. Zo heb je meteen al je waardevolle spulletjes bij je. De nieuwe Renault Twingo is ook verkrijgbaar met een stoffen dakje wat al rijdend geopend en gesloten kan worden en de auto nog leuker en speelser maakt. Deze auto is fun! Door zijn hippe stijl en lage prijs (vanaf 9.900,- euro) vinden we het ook een uitermate geschikte auto voor jonge meiden, die net hun rijbewijs hebben gehaald. Mannen en jongens zien we niet zo snel in deze auto rijden.

TwingoJe kunt kiezen voor een ingebouwde navigatie, maar je kunt ook je smartphone gebruiken met de R&GO app. Deze leek bij gebruik van de navigatie echter wat traag. Of wij reden te snel, maar vaak kwamen de instructies pas als we de afslag of rotonde voorbij waren gereden. Niet altijd handig.
Ondanks dat de motor in de achterklep ligt, is daarboven nog voldoende ruimte voor twee boodschappentassen of kleine koffertjes. De achterstoelen zijn ook nog neer te klappen, dus bij meer bagage is het ook nog prima te vervoeren. De koel- en ruitensproeiervloeistof vindt je wel gewoon voorin. Deze is makkelijk bij te vullen door een omhoog te trekken schenktuit. Overal is aan gedacht dus. Rete praktisch zo’n Twingo.

De nieuwe Renault Twingo is verkrijgbaar in zeven zeer uiteenlopende lakkleuren. Met striping is de auto verder nog op te leuken en natuurlijk is ook het interieur aan te passen. De auto is verkrijgbaar in drie uitvoeringen:

Twingo - foto Odiel MenninkAuthentique – de meest ‘standaard’ en goedkope uitvoering met o.a. interieur in zwart/grijs, 15 inch wielen, stuurbekrachtiging en snelheidsbegrenzer. Vanaf 9.900 euro.

Expression – interieur met golfbal effect, deurpanelen in wit met keuze uit interieurbekleding, R&GO multimediasysteem, in hoogte verstelbaar stuur, elektrisch bedienbare ramen, 15 inch wielen, buitenspiegels en portiergrepen in kleur uit te voeren. Prijs vanaf 10.900 euro.<br><br>

Dynamique – idem als Expression, keuze uit interieurbekleding, cruise control, lane departure warning, leder stuurwiel, 15″ lichtmetalen wielen, chrome pack en striping. Vanaf 12.790 euro.

Ook verkrijgbaar is een Sport Pack met 16″ wielen, een speciaal sportief striping pakket. Kortom, keuze genoeg voor een nog groter fun-gehalte. De nieuwe Renault Twingo is vanaf vandaag te bekijken bij de Renault dealers. Meer over de nieuwe Twingo lees je hier


Tekst & foto’s: Angel Mulder – click op de thumbnails voor grotere versies. Foto met boot: Odiel Mennink

 

Lees ook:wHeels: Smart, Smarter, Smartst…
Lees ook:Glamour Auto-test: Renault Mégane CC Floride
Lees ook:wHeels: Renault Captur: Sportief, slim en stijlvol
Lees ook:Piet Boon ontwerpt nieuwe Range Rover
Lees ook:wHeels: Piaggio MP3 LT – Stoere motorchick

1 Reacties // Reageer

One thought on “wHeels: Renault Twingo 2014 – Fun fun fun!

  1. Charlotte

    Kompliment voor je leuke artikel over de nieuwe Renault Twingo.Erg leuk om te lezen. Misschien nog een leuke tip voor de lezers. Bij Auto Indumij verloten ze tijdens de jubileumactie 1 jaar Twingo rijden. Alle info op de actiewebsite http://www.125jaarindumij.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>