wHeels: Mazda onthult nieuwe Mazda MX-5

Mazda MX-5 2015We zaten midden in de hippe wijk El Born in Barcelona. Hoopvol. Want voor de lancering van de Mazda MX-5 werd in Amerika popgroep Duran Duran uit de kast getrokken. Welk optreden zouden wij dan voorgeschoteld krijgen tijdens de presentatie van de nieuwe telg in de familie van de best verkochte roadsters? Verder dan een coverband bestaande uit een DJ, zangeres en saxofonist zou het helaas niet komen. Gelukkig maakte de nieuwe Mazda MX-5 tijdens de nachtelijke onthulling, waarvan we op Facebook al live verslag deden, om drie uur ‘s nachts veel goed…

Mazda MX-5 3 GeneratiesMet de vierde generatie MX-5, die reeds 25 jaar op de markt is, heeft Mazda namelijk een meer dan sexy roadster onthuld. Het design lijkt rechtstreeks in een Italiaanse stal gemaakt. Hij straalt kracht en temperament uit. Al bewonderend horen we hem al bijna ronkend voorbij scheuren. Deze MX-5 is mannelijker en stoerder dan zijn voorgangers. Hij is lager, kreeg een breder kontje, een stoerdere voorzijde en is een meer dan volwaardige roadster. Een echte headturner!

Mazda MX-5Achterwiel aangedreven en waarschijnlijk met de SKYACTIV-G 2.0 motor (165pk) krijgt deze roadster bij ons wel een heel hoog wannahave gehalte. Voor nu is het vooral vol spanning wachten op de prijzen en juiste specificaties, want de nieuwe Mazda MX-5 wordt pas eind 2015 bij de dealers verwacht, dus ook de prijzen worden pas in de loop van 2015 bekend gemaakt. Wij hopen op een beetje betaalbare prijzen, zodat deze roadster ook voor de iets mindere grote portemonnee bereikbaar is. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om hem uitgebreid te testen. In de tussentijd storten we ons maar op het behalen van de racelicentie, dat zou met deze roadster zo maar van pas kunnen komen… ;)

Geniet hieronder in een filmpje nog even van de beelden van de nieuwe Mazda MX-5 met Duran Duran…

Tekst & foto’s: Angel Mulder

Lees ook:Mazda CX-5; een zuinige, veilige Crossover SUV
Lees ook:Glamrock is back, Duran Duran returns
Lees ook:Mazda6, van Classy tot Praktisch
Lees ook:Fans Duran Duran gedupeerd na faillissement The Hague Jazz
Lees ook:Duran Duran komt naar Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>