wHeels: Opel ADAM Rocks wil niet schattig zijn

ADAM RocksAls er een introductie was in de afgelopen maanden, waar ik enorm naar uitkeek, dan was dat wel die van de Opel ADAM Rocks. Ik ben zelf al bijna anderhalf jaar de trotse bezitster van een Opel ADAM. Bij de introductie van de Opel ADAM, werd ik meteen verliefd op dit kleine, maar fijne karretje. Zou ik hem na deze introductie willen inruilen voor een ADAM Rocks? We togen naar Riga om dit uit te vinden…

Adam RocksEr zijn nog steeds mensen die reageren met de vraag “een Opel wat?” als ik vertel dat ik een Opel ADAM rijd. Ook draait menigeen nog steeds zijn hoofd om als ik in mijn ADAM voorbij kom zoeven. Want eerlijk is eerlijk, je ziet de Opel ADAM niet veel rijden in Nederland. Er zijn dan ook maar zo’n 2.200 exemplaren verkocht van dit model. 70% van de kopers is een vrouw, slechts 30% van de kopers zijn van het mannelijke geslacht. Ik vind het prima. Zo heb ik toch een beetje een ‘collectors item’ in bezit. ;)

Ik weet niet veel over de nieuwe Opel ADAM Rocks als ik in Riga arriveer. Ik heb wat foto’s gezien en het eerste dat mij aanspreekt is dat deze een open dakje heeft. Lekker open rijden, dat zie ik wel zitten! Als de auto’s op het vliegveld van Riga voor ons klaar staan, valt me meteen iets op. Deze ADAM is anders! Hij is stoerder. Van mijn hippe, lieve autootje is een stoere crossover gemaakt. Een beetje een Opel ADAM on steroids. Inclusief robuuste stootstrips rond de wielen en zijkant. Een ander verschil zit hem in de motor. De Rocks kreeg namelijk een nieuwe zuinige motor variant, de 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo, een 1,0 liter, 3 cilinder. Wat meteen opvalt is dat hij stiller is dan de motor in mijn ADAM. Voor het motortje zou ik hem dan ook best om willen ruilen.

Adam Rocks

Het stoere uiterlijk wordt tijdens een persconferentie later die dag verklaard door Opel. Men wil met de ADAM Rocks meer mannen trekken. Opel wil dat de Opel ADAM Rocks alles behalve schattig is. En dat vind ik jammer, want ik hou wel van de cute uitstraling van mijn ADAM. Ik vind de Rocks minder glamourous en had toch liever geen verandering gezien aan het model, maar gewoon mijn eigen ADAM Glam maar dan met een open dakje. Ik vind de zwarte randen om de auto niet zo mooi, al vind ik de 18″ velgen wel top, maar die heb ik ook onder mijn eigen exemplaar. De Rocks is mannelijker geworden. Ik denk dat Opel dan ook geslaagd is in zijn missie: meer mannen aanspreken.

2014-09-09 10.44.54Een lastig puntje bij de Opel ADAM blijft de BringGo navigatie via je smartphone. Dit is nog steeds niet helemaal stabiel. Ook bij mijn eigen ADAM vind ik dat nog steeds een minpuntje. Bij het ontvangen van een whatsapp (wat nogal regelmatig het geval is), klapt mijn navigatie er uit. Ook in Riga laat de navigatie het helaas af en toe een beetje afweten. Wellicht kan Opel beter overstappen op een ander systeem. Ook een beetje teleurstellend, vind ik, dat Opel na anderhalf jaar nog steeds geen extra Apps aan biedt voor het IntelliLink systeem, maar de mensen van Opel beloven me dat hier binnenkort toch verandering in komt. Ik wacht in spanning af!

Vanaf € 17.995 rijd je al in een Opel ADAM Rocks (90 pk). Voor een beetje aangekledere, 115 pk versie met 18 inch velgen en onder meer lederen bekleding, IntelliLink, verwarmd stuur en verwarmde stoelen,  automatisch inparkeren en afstandssensoren tel je echter al snel
€ 23.000 neer. Nogmaals, ik denk dat Opel zijn doelgroep met deze stoerdere uitvoering van de ADAM met open dat wel weet te bereiken. Ik persoonlijk vind het heel jammer dat ze er niet voor gekozen hebben het huidige model uit te voeren met dit dakje en hou het toch maar bij mijn eigen exemplaar. Toch is de ADAM Rocks zeker wel geslaagd als klein brutaaltje in de range van Opel. Ik ben enorm benieuwd of we deze uitvoering vaker op de weg zullen gaan zien dan de huidige ADAM en of er dan inderdaad een stoere man achter het stoer kruipt… want tja, deze ADAM rockt toch best wel.

Meer informatie over de Opel ADAM Rocks vind je op de website van Opel.

Lees ook:DJ Hardwell het gezicht van Opel ADAM
Lees ook:wHeels: Opel Corsa, een populaire jongen
Lees ook:Kim Feenstra met Opel ADAM door ruit heen. Promotiestunt?
Lees ook:wHeels: Nieuwe Opel Insignia – Touch and Go
Lees ook:Adam is niet alleen voor Eva

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>