Jeep Renegade: ideale ‘familycar’

Jeep renegadeVeel dames en gezinnen gaan tegenwoordig niet voor glamour, maar voor ‘stoer’ als het gaat om de aanschaf van een nieuwe auto. Dit verklaart vooral het succes van auto’s als de Renault Captur en de Opel Mokka. Het zogenaamde B-segment boert goed. Aan dit segment mag men een nieuw model toevoegen, de JEEP Renegade.

JeepJEEP klinkt ontzettend Amerikaans natuurlijk, maar deze auto wordt tegenwoordig gewoon gemaakt in Italie. JEEP valt namelijk onder de FIAT groep. Het design is nog steeds wel heel Amerikaans, maar met Italiaanse techniek onder de motorkap. De eerste JEEP gaat al een tijdje terug. Deze stoere terreinwagen zag het eerste levenslicht in de Tweede Wereldoorlog, toen het nog ingezet werd om ons te redden van de Duitsers. JEEP heeft dan ook een streepje voor als het gaat om ‘stoerheid’. Het klinkt natuurlijk veel stoerder dat je in een JEEP rijdt dan bijvoorbeeld een Renault. JEEP speelt hier op in zowel binnen als buiten de Renegade door de kreet ‘since 1941′ op het dashboard en de X-en die verwijzen naar de X op de Jerrycans van de eerste JEEP. Het is allemaal een stukje beleving.

Jeep RenegadeAan de buitenzijde ziet de JEEP Renegade er stukken kleiner uit dan je verwacht van een JEEP, toch heb je als je er eenmaal in zit het idee in een hele grote auto te zitten. Hij ziet er solide, stoer, maar vooral ruimtelijk en praktisch uit. Zowel voorin als achterin heb je voldoende ruimte en zit je lekker hoog. Je hebt het idee dat je een veel grotere auto rijdt, dan je daadwerkelijk doet. Hij voelt hierdoor heel stevig en veilig aan en rijdt uitermate prettig.
Het interieur is ietwat sober en had wat ons betreft wat meer glamorous gemogen. Al past het wel bij zijn ‘terreinwagen’ imago, waar je gerust met je vieze kloffie in kunt stappen. In praktijk zal de auto in Nederland natuurlijk weinig gebruikt worden op onverharde wegen.Wij reden de Jeep Renegade 1.6 MultiJet Limited. Deze is er vanaf 31.190 euro. Maar je hebt momenteel al een Jeep Renegade vanaf 24.990 euro (de Renegade 1.4 MultiAir Latitude) en over enkele maanden komt er nog een voordeligere versie op de markt, de Renegade E-torq Sport, welke een vanafprijs heeft van 22.990 euro. Je bent dan wel ietsje meer geld kwijt dan voor een Captur of Mokka, maar naar mijn mening heb je dan ook een stukje meer auto. Wij zien deze stoere bak vooral als familie-auto. Lekker veel ruimte en comfort voor een redelijke prijs.

Lees ook:Auto Thijs Willekes gestolen!
Lees ook:Nissan Note: een ‘kleine’ auto met grote verwachtingen
Lees ook:Glamour Auto-test: Opel Ampera
Lees ook:Zoontje van David Beckham rijdt in een Porsche!
Lees ook:wHeels: Renault Captur: Sportief, slim en stijlvol

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>