Boetenroute: gas terug op de A2!

auto

Niets is irritanter dan thuis komen en ontdekken dat je een bekeuring hebt ontvangen. Maar wist je dat ruim drie op de tien snelheidsboetes in Nederland worden uitgeschreven voor overtredingen op het deel van de A2 tussen Amsterdam en Utrecht waar trajectcontrole is?

Opletten geblazen daar dus!!

De snelheidscamera’s bij Vinkeveen, Baambrugge en Breukelen leverden vorig jaar 48 miljoen euro op. Daarmee zijn ze drie jaar na de invoering van de trajectcontrole nog altijd lekker winstgevend voor de overheid. De Volkskrant heeft dit uitgerekend op basis van cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

In een jaar tijd werden door de trajectcontrole op de A2 ongeveer een half miljoen automobilisten op de bon geslingerd. Dat blijkt een gemiddelde van één per minuut te zijn. Ohlalala!

De ANWB is van mening dat de variabele snelheidslimiet op de route erg verwarrend is voor automobilisten. Het OM ziet dat eschter niet als reden voor het hoge aantal boetes. Je bent nu dus gewaarschuwd…. Opletten daar en sowieso niet vol gas tekeer gaan!

Bron: de Volkskrant

Lees ook:Afrijden kun je het best op dinsdag doen op 08.55 uur
Lees ook:De duurste woningen staan in Blaricum
Lees ook:Rolls Royce verkoopt 20% meer auto’s
Lees ook:Anouk is zwanger!
Lees ook:David Beckhams ouderlijk huis nog niet verkocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>