Steenrijke vrouw overlijd na 28 jaar coma


De steenrijke Martha ‘Sunny’ von Bülow, die aar vermogen van $75 miljoen had geërfd, is zaterdag na 28 jaar coma op 76-jarige leeftijd overleden. Von Bülow zou in coma zijn geraakt door een moordaanslag door haar tweede man, Claus von Bülow.

In 1980 raakte Sunny in coma, vermoedelijk omdat haar een grote hoeveelheid insuline en valium was toegediend. Sindsdien leefde ze als een plant, ze werd gevoed door een slang naar haar buik. Zaterdag is ze op 76-jarige leeftijd overleden.

Kunsthandelaar Claus is in 1982 veroordeeld en in 1985 weer vrijgesproken voor twee vermeende moordpogingen. Von Bülows eerste man was de Oostenrijkse proftennisser en prins Alfred von Auersperg. Zij kregen samen twee kinderen. Ze scheidde van de prins en trouwde met haar tweede man Claus. Ondanks dat Von Auersperg prins was, was Sunny zó rijk dat zij een schikking moest aanbieden. De prins kreeg een miljoen dollar en twee huizen. Het schrok Sunny niet af opnieuw in het huwelijksbootje te stappen. Een jaar na de scheiding trouwde ze met Von Bülow, die ze in Londen had ontmoet.

Volgens een huishoudster was het motief van Claus om Sunny te vermoorden een minnares van Claus die een einde van het huwelijk eiste. Maar dan zou Claus niet meer kunnen meedelen in de tientallen miljoenen van Sunny’s erfenis. De affaire was de basis voor de Oscar-winnende film, Reversal of Fortune, met niemand minder dan Glen Close en Jeremy Irons in de hoofdrollen.

Lees ook:Prins Friso (44) is overleden
Lees ook:‘Friso naar Nederland om te sterven’
Lees ook:Boney M-boegbeeld Bobby Farrell (61) overleden
Lees ook:Oud-politicus Hans van Mierlo (78) overleden
Lees ook:Prins Friso overleden?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Steenrijke vrouw overlijd na 28 jaar coma

  1. André de Hooge

    Wat een toestand!!! Onvoorstelbaar; zo ga je niet met mensen om!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>