Monique’s Mening: Hollywood roomser dan de paus?

Tout Hollywood is momenteel in rehab, zo lijkt het. Rehab is namelijk hot! De AA (Anonieme Alcoholisten) gaan gebukt onder de massale belangstelling van de sterren. Iedereen die ook maar een beetje verslaafd is of dénkt het te kunnen worden, meldt zich aan om in groepsverband te navelstaren en over personal issues te praten. Maar de AA heeft meer te bieden dan het aanzetten tot nuchterheid en een luisterend oor. Het is namelijk ook ‘the place to be’ om te netwerken, want sterren en regisseurs komen elkaar daar nogal eens tegen.

Hollywood zou Hollywood niet zijn, wanneer er om de zoveel tijd niet een nieuwe trend zou ontstaan, waar iedereen vervolgens als een blind paard achteraan hobbelt. Momenteel staat heel Hollywood nagenoeg droog waar het alcohol betreft. In tegenstelling tot de Amerikaanse drooglegging uit 1920 kiezen onze sterren er nu zélf voor om geen alcohol meer te drinken. Wég met de champagnebubbels en de goede Bourgognes. Bronwater is het nieuwste hippe drankje in restaurants, bij modeshows en premières.

Nou blijven onze sterren natuurlijk wel een stelletje snobs bij elkaar, want denk maar niet dat er in een restaurant een simpel flesje bronwater op tafel komt. Welnee… Men bestelt bij voorkeur bronwater met een naam waar je je tong over breekt: de Haute Limited Edition Pinnacle Bottle by Christian Lacroix. Ook de Bling H2O is een gewild designerwatertje. Maar je kunt als milieubewuste ster ook bijdrage aan een betere wereld door Earth Water te bestellen. Daarvan gaat 100% van de netto opbrengst naar het goede doel om wereldwijd zuiver drinkwater te krijgen. Ook is er Charity Water te koop en daarmee hydrateer je jezelf ook voor het goede doel, voor slechts 345 euro per kratje. Een koopje dus.

Openbare dronkenschap in the Hills kan anno 2009 dus écht niet meer. Notoire slempers, zoals David Hasselhoff (die wat mij betreft alleen nog in een burka over straat kan, sinds die vreselijke homevideo, waarin hij als een dronken tor over de vloer kroop), en zuipschuit Lindsay Lohan worden tegenwoordig dan ook door de bravere celebs met de nek aangekeken. Maar… ook voor deze afvalligen gloort er nog hoop.

Wanneer een gevallen ster namelijk openlijk het boetekleed aantrekt en schuldbewust in rehab gaat om er even later als herboren uit te komen, strijkt heel Hollywood vergevingsgezind over haar hart. Moederlijk omarmt ze degene die uit de goot op weet te krabbelen en zijn carrière nieuw leven inblaast. Zie Kiefer Sutherland en Mickey Rourke: van verloederde verslaafden terug naar de absolute sterstatus.

Niet roken, licht tafelen, geen alcohol, maar vooral in control zijn, dát zijn de sleutelwoorden in deze tijd van recessie. Nou is er voor deze levensstijl natuurlijk altijd wel wat te zeggen. Maar toch – recessie of niet – Hollywood moet niet roomser worden dan de paus. Want zeg nou zelf: het is toch om te smullen, al die excessen van beroemdheden? Amy Winehouse (ze heeft haar naam trouwens ook al niet mee als het om geheelonthouding gaat) zou Amy Winehouse niet meer zijn als ze nuchter, clean en keurig op tijd op het podium zou staan. Ik prijs me dan ook gelukkig dat er naast volmaakte rolmodellen zoals David Beckham en Leona Lewis, ook nog types in glamourland rondscharrelen, die zich met verve afzetten tegen de regels die Hollywood voorschrijft. Niet zo gezond misschien, maar wel prima verteerbaar voor een Bourgondiër zoals ik.

Monique

Over Monique:
RTL Boulevard is voor haar wat het journaal voor anderen is, maar roddelbladen leest ze alleen bij de kapper. Monique leest, kijkt en verwondert… Vanaf de zijlijn volgt ze de hysterische perikelen in showbizzland en het lief en leed van de sterren vormen een onuitputtelijke bron van inspiratie voor haar columns. Haar observaties zijn scherp, haar mening is duidelijk. Soms doopt ze haar pen in gif en veegt ze genadeloos de vloer aan met de celebs en hun gedrag. Maar meestal serveert ze haar columns met een flinke portie zout, gelardeerd met een dosis nuchterheid en maakt ze het geheel af met een saus van humor. Lees eerdere columns van Monique voor Glamourblog.nl hier.

Lees ook:Joel Geleynse presenteert CD (zie foto’s!)
Lees ook:Acteur Jeff Conaway (60) overleden
Lees ook:Lindsay Lohan krijgt drie maanden cel (zie foto’s)
Lees ook:Dallas sterren Linda Gray en Charlene Tilton anno 2011
Lees ook:Monique’s Mening: Paparazzi

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Monique’s Mening: Hollywood roomser dan de paus?

  1. louisette

    Hey Mo,
    Hoop dat je namens ons alle wel je glas hebt geheven in de afgelopen week!
    Op het goede leven!

      /   Reply  / 
  2. Angelique

    Nou, nog eens een hele goede reden om níet beroemd te worden en in hollywood te moeten zijn….. Laat mij dan maar gewoon met m’n chardonay’tje in brabant…… Doe ik ‘t mee. Dus wat mij betreft, proost op je Roomse Hollywood!

      /   Reply  / 
  3. Monique

    @ Lou, natuurlijk heb ik veelvuldig het glas geheven tijdens mijn vakantie.
    @ Angelique; mijn idee! :)

      /   Reply  / 
  4. Lydia Garcia

    Ja precies Monique, ik kan ook zo genieten van Hollywoods excessen; heb jij ook gulzig toegekeken hoe Witney Houston zich uit haar jurk zong? Smullen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>