An Schrijft: Albert Verlinde, de Godfather van de roddel?

Tijdens het kijken naar de editie van RTL-Boulevard van vrijdag 13 november, zag ik hoe Albert Verlinde bijna letterlijk in de kont van Peter R. de Vries verdween. Laatstgenoemde lijkt namelijk  te heulen met top criminelen. Hij verleende zijn medewerking aan de totstandkoming van een boek waarin ontvoerder Cor van Hout zijn verhaal doet over de mensonterende ontvoering van Freddy Heineken. Peter R de Vries kreeg 25% van de mega opbrengst van deze bestseller. Cor van Hout had tevens een constructie bedacht zodat de opbrengst niet gevorderd  kon worden door de erven van Freddy Heineken. Tijdens het telefonische interview dat Albert met Peter had, gaf hij hem alle ruimte zich vrij te pleiten. Hij legde hem bijna letterlijk de verzachtende woorden in de mond. Het slijm kroop uit mijn beeldscherm.

Peter R. verkondigde dat hij het zelfs voor niets gedaan zou hebben. Aha, het ging hem dus om de eer! Welke eer in godsnaam? Het is trouwens makkelijk praten als het geld al in je zak zit. Waarom heeft hij, als zogenaamd voorvechter van gerechtigheid, zijn deel niet aan de familie Heineken geschonken? Dat had een mooi symbolisch gebaar kunnen zijn. Met dit gebaar had hij zijn integriteit kunnen laten zien. Maar goed, wat je niet hebt, kun je ook niet laten zien. Dat Peter R alleen achter de kleine crimineel aan zit en de grote jongens ongemoeid laat, weet heel Nederland al langer. Nu weten wij dus ook dat hij zelfs indirect veel geld verdiend aan verwerpelijke, criminele praktijken. Het feit dat Albert hier ook aan meewerkt, bewijst dat hij geen enkel besef van normen en waarden heeft. Maar ook dit is geen nieuws. Wij hebben immers al vaker gezien hoe hij, met een zelfgenoegzame, brede glimlach weerloze mensen de grond in boort.

Verderop in het programma, terwijl het slijm op mijn vloer nog na druppelt, krijg ik namelijk een bevestiging van Albert zijn misleidende technieken. Wederom wordt duidelijk dat wanneer er nog geen rel is, hij er alles aan zou doen deze te creëren. Hij zorgt voor zijn eigen nieuws items. Zo zorgde hij vanavond persoonlijk voor de kick off van de bitchfight tussen Patricia Paay en Connie Breukhoven. Al kwispelend van vreugde suggereerde hij dat Connie hem op eigen initiatief, vanaf haar vakantieadres had benaderd. Trots toonde hij de kijkers een stapel papieren die uiteindelijk slechts een sms bericht van Connie bleek te bevatten. In deze, overigens zeer korte tekst, gaf zij haar ongezouten mening over de blootreportage van Patricia in de Playboy. Persoonlijk vind ik het vreemd dat Connie Albert zou hebben benaderd. Dit geeft ons kijkers de indruk dat zij haar jaloezie niet kan beheersen. Wie denkt er überhaupt aan Albert Verlinde wanneer men op vakantie is in Thailand?
Nee, de waarheid ligt vast heel anders. Albert of zijn redactie heeft Connie benaderd. Dit met de wetenschap, dat wanneer je Connie iets vraagt, je er altijd een mening over zult krijgen. Heeft hij  misbruik gemaakt van een gevoelig punt tussen beide dames? Speelt hij hen vervolgens volledig tegen over elkaar uit? Dat denk ik dus wel. Jammer dat Connie zich niet kon beheersen en precies reageerde zoals hij zich dat had voorgesteld.

In plaats van dat Albert mensen tot elkaar brengt zal hij er alles aan doen mensen tegen elkaar op te zetten. Uit ervaring weet ik hoe hij dit doet. Relaties die al gevoelig liggen zal hij met genoegen nog meer verpulveren. Hij schetst soms een negatief beeld van mensen zonder deze ooit persoonlijk te hebben gesproken. Iedereen die denkt Albert voor een gunst te kunnen gebruiken mag dat eenmalig doen, waarna hij de zwakke plekken van zijn slachtoffers precies weet te vinden. Dit alles ter ere van zijn kijkcijfers. Hij staat er om bekend dat hij mensen kan maken en breken. Peter R de Vries is  misschien een uitzondering. Hier liggen de zaken zeer waarschijnlijk andersom.
Soms denk ik weleens dat de gehele showbizz siddert voor de Godfather van de roddel. Een titel waar Albert blijkbaar ook nog trots op is. Zou hij wel beseffen hoeveel mensen hij met zijn sarcasme bezeerd? Persoonlijk troost ik mij met de gedachte dat het Universum slechts liefde en gerechtigheid kent. Ook Albert zal zijn rekening ooit gepresenteerd krijgen. Dat zal een pittig leermoment voor hem worden. Misschien zou het beter zijn wanneer hij hier eens serieus over na zou denken. Hij is immers ook de echtgenoot van VVD politicus Onno Hoes.

Ook SBS Shownieuws probeert de dames tegen elkaar op te zetten. Hier vertelt men echter wel eerlijk dat men zelf telefonisch contact met Connie heeft gezocht, waardoor toch een ander beeld ontstaat. Het is jammer dat beide dames elkaar niet liggen. Dit is voer voor de pers. Wat is er immers leuker dan te berichten over twee bijna bejaarde dames, die elkaar nog steeds proberen af te troeven. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van dit land? Misschien moesten zij deze onzinnige competitie maar eens staken. Zij hebben inmiddels meer met elkaar gemeen dan hen lief is. Patty Brard lijkt mij een prima bemiddelaar. Als dat zou lukken, is de vrouwelijke variant van de Toppers geboren. Dan kunnen René en Jeroen een jaartje overslaan. En zo komt er dan toch weer een positief einde aan deze column en wens ik jullie allemaal een respectvol weekend.

Liefs,
An

An de Wit-Akkermann is moeder van twee volwassen kinderen en getrouwd met Peter. Ze is spiritueel coach en heeft een heldere en duidelijke kijk op de wereld. In 2006 schreef ze het boek Rimpels op je Ziel over haar bijzondere levenservaringen. Door haar werk en in haar omgeving heeft ze regelmatig te maken gehad met bekende en minder bekende Nederlanders. Hierdoor heeft An een geheel eigen, maar warme kijk en visie op de wereld van de ‘Rich & Famous’. In haar columns op Glamourblog.nl zal ze deze menselijke en spirituele visie op actuele gebeurtenissen dan ook regelmatig met onze lezers delen. Lees alle columns die An voor Glamourblog.nl schreef hier.

Lees ook:Bitchfight tussen Connie Breukhoven en Patricia Paay
Lees ook:‘Hans Breukhoven ging vreemd’
Lees ook:An Schrijft: Connie Breukhoven terug in de “schijn”werpers
Lees ook:An Schrijft: Heeft René Froger straks echt geen cent te makken?
Lees ook:An Schrijft: Connie Breukhoven’s leven is Upside Down

1 Reacties // Reageer

One thought on “An Schrijft: Albert Verlinde, de Godfather van de roddel?

  1. Laatbloeier

    Albert moet nog hele nare dingen meemaken eer hij gaat nadenken. Hij is nu nog veel te veel met zichzelf ingenomen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>