Monique’s Mening: Victoria Beckham alias Miss Perfect

Beste Victoria,

Regelmatig zie ik jouw foto voorbij komen op het internet, in bladen en op tv. En altijd weer ben ik onder de indruk. Is het niet van je kapsel of van je perfecte make-up, dan wel van hetgeen je aan hebt. Jij ziet er altijd even verzorgd uit, Vic. Jij bent het toppunt van onkreukbare vrouwelijkheid. Zelfs wanneer ze je op een vliegveld fotograferen, met drie kinderen in je kielzog, kan ik geen spuugvlekje ontdekken op je dure satijnen blouse. Misschien lopen er wat nanny’s buiten het zicht van de camera en verklaart dat jouw onberispelijke verschijning. Dan hebben zij natuurlijk de plakhandjes, de snotneuzen en zure melkboertjes al voor jou geïncasseerd.

Eerlijk gezegd maak ik me een beetje zorgen om je. Want feit is, dat ik je nooit, maar dan ook nooit zie lachen. Ik heb ooit gelezen – maar dat was in een heel venijnig artikel over jou en je moet van me aannemen dat ik niet alle roddels geloof – dat lachen je neus onvoordelig uit zou laten komen. Dat hij dan te breed wordt naar jouw zin. Nou Vic, of dat nou waar is of niet, een betere reden om niet te lachen op een foto heb ik zelden gehoord. Wel hoop ik van harte, dat je buiten het bereik van de camera weleens lacht. Ik denk dat David toch wel van je houdt. Met of zonder brede neus.

Maar weet je, ondanks al je geld, je prachtige kleren en al het succes, benijd ik je niet. Want ik vraag me serieus af hoe vermoeiend en oppervlakkig jouw leventje moet zijn. Hoeveel energie het moet kosten om steeds dat onkreukbare imago, dat ‘strike a pose’ leven vol te kunnen houden. Om nooit eens een off day te kunnen hebben en in een oude versleten spijkerbroek en sloebertrui over straat te lopen. Of thuis spontaan een stoeipartijtje met de kinderen te houden. Want dat laatste zie ik jou nog niet zo vlug doen: het rollebolt namelijk niet zo lekker in een kokerrok. En je moet natuurlijk ook altijd op dieet zijn om je size zero te kunnen behouden.

Zelfs jouw shopverslaving kan al die leegte niet opvullen, vrees ik. Maar ik zou het moeten proberen, om het zeker te weten. Er is maar één ding, dat ik wel even van je over zou willen nemen en dat is die woest aantrekkelijke man van je. Want daar geil ik eerlijk gezegd wel een beetje op.
Jij hebt David leuker gemaakt dan hij was. En dat is jouw grootste verdienste, als je het mij vraagt. Nou heb ik een collega, die ook zo graag eens zou verkeren met een man die – net als David -  goed wegkomt in een bloemetjesblouse. Maar de mannen die zij ontmoet, stellen haar daarin steeds teleur, want geen smaak. Ik roep dan altijd dat ze een voorbeeld aan jou moet nemen, Vic! Jij bent immers ons grote voorbeeld, daar waar het gaat over ‘de maakbare man’. Jij hebt David gekneed tot de absolute stijlicoon die hij nu is.

Eigenlijk heb jij – buiten Amerika – de absolute top al bereikt en daarmee ligt ook meteen het dal aan je voeten. Ik geef je een gouden tip Vic, voor als het felbegeerde succes in Amerika niet wil komen, ondanks al jouw inspanningen. Geleerd van de Amerikanen zelf en van een roodharige clown met een veel dikkere neus dan de jouwe: Altijd blijven lachen, wat er ook gebeurt!

Groetjes,
Monique

Over Monique:
RTL Boulevard is voor haar wat het journaal voor anderen is, maar roddelbladen leest ze alleen bij de kapper. Monique leest, kijkt en verwondert… Vanaf de zijlijn volgt ze de hysterische perikelen in showbizzland en het lief en leed van de sterren vormen een onuitputtelijke bron van inspiratie voor haar columns. Haar observaties zijn scherp, haar mening is duidelijk. Soms doopt ze haar pen in gif en veegt ze genadeloos de vloer aan met de celebs en hun gedrag. Maar meestal serveert ze haar columns met een flinke portie zout, gelardeerd met een dosis nuchterheid en maakt ze het geheel af met een saus van humor. Lees eerdere columns van Monique voor Glamourblog.nl hier.

Lees ook:Monique schrijft: een brief aan Tiger Woods
Lees ook:Video: Victoria Beckham kan lachen!
Lees ook:Monique’s Mening: ‘Vreemde-gang’ van zaken
Lees ook:Monique’s Mening: Sekstapes
Lees ook:Monique’s Mening: Hollywood roomser dan de paus?

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Monique’s Mening: Victoria Beckham alias Miss Perfect

 1. louisette

  Leuk om te lezen! En wat een inspiratie jij toch haalt uit je omgeving..hahahahha

    /   Reply  / 
 2. Lydia Garcia

  Ja precies Monique, wat moet dat doodvermoeiend zijn om je ‘look’ zo in de gaten te moeten houden en dan ook nog die van je man op te moeten krikken, kan me voorstellen dat je daar niet zo vrolijk van wordt. Ze zien er alletwee perfekt uit, maar wat zal er onder het laklaagje zitten?

    /   Reply  / 
 3. Anne

  Haha, leuke column.
  Ben blij dat ik dat niet altijd bij hoef te houden, of mijn rok niet gedraait zit of mijn make-up goed.

  Liefs Anne

    /   Reply  / 
 4. Angelique

  Plakhandjes? Snotneusje? melkboertjes???,ik weet niet waar je het over hebt hoor…..

    /   Reply  / 
 5. Yvonne

  en toch stiekem….droom ik weg en zou even, echt heeeeel even maar, in haar huid willen kruipen om daarna weer heel blij te zijn met mijn eigen “ruime”vel “gemakkelijke”kleding en mijn “gewone”leventje..zucht, even maar…
  Leuke colum Monique! Groetjes Yvonne.

    /   Reply  / 
 6. Anton

  Hahahaha en ik zie haar bij het ontwerpen van het hotel ook nog niet met veiligheidsschoenen en gele helm in de modder staan….. Ben benieuwd hoe ze dat gaat doen als ze de opdracht aanvaardt.

    /   Reply  / 
 7. Monique

  Ach, misschien is het haar kans om eindelijk weer eens wat minder onkreukbaar te kunnen zijn. Ik ben erg benieuwd of ze de opdracht aanneemt en wat ze ervan gaat maken. Ze heeft absoluut gevoel voor stijl!

    /   Reply  / 
 8. Pingback: ‘Ik ben een normale moeder’ zegt Victoria Beckham | Glamour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>