3Js naar het Eurovisie Songfestival

Onze collega Herman Roggeveen wist het gisteren al te melden: de 3Js gaan naar het songfestival. Nu is het dan ook door het management bevestigd. In een persbericht laat deze weten: de bekende Volendamse groep 3JS vertegenwoordigt Nederland in mei 2011 op het Eurovisie Songfestival. Zij zullen met een Nederlandstalig nummer aan het festival deelnemen.

Tijdens het Nationaal Songfestival, dat begin 2011 plaatsvindt, zingt 3JS vijf nummers. Normaal schrijven, componeren en produceren 3JS alles zelf, maar speciaal voor het Songfestival laten ze invloeden van buiten toe. Ze zoeken samenwerking met een aantal bekende producers, waarvan Gordon Groothedde (Krezip, Nick & Simon) reeds heeft toegezegd… Uiteindelijk bepalen de kijkers thuis en een vakjury ieder voor vijftig procent wat het winnende liedje wordt.

3JS kijkt er nu al naar uit. “Natuurlijk volgen wij het Songfestival al jaren. Het is toch echt een droom om daar een keer aan te mogen deelnemen. We zijn in het verleden vaker gepolst, maar hebben het altijd afgehouden. Nu het Songfestival weer echt over het liedje gaat, niet over een gekke act en het geen Oostblokfeest meer is, gaan we er graag naartoe.”

Het afgelopen jaar was met Sieneke geen succes voor Nederland. Ons land behaalde zelfs niet eens een plaats in de finale.

Lees ook:Stacey Rookhuizen en Afrojack in jury Songfestival
Lees ook:Anouk wil naar het Songfestival
Lees ook:Sieneke ontmoet rivalen
Lees ook:Blue gaat naar het songfestival
Lees ook:‘Anouk naar het Songfestival’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>