Sjeik Dubai koopt langste privéjacht ter wereld


De sjeik van Dubai heeft er weer een nieuw leuk speeltje bij, de sjeik kocht namelijk onlangs het langste privéjacht ter wereld. Het 162 meter lange jacht is inmiddels afgeleverd in Dubai.

Het jacht werd in eerste instantie gekocht door prins Jefri Bolkiah, maar tijdens de bouw werd deze verkocht aan de sjeik, omdat de prins geldproblemen kreeg. In een jachtwerf in Duitsland werd het schip afgebouwd voor nog eens 350 miljoen extra en kreeg het jacht de naam Dubai. Het jacht telt acht verdiepingen en kan 115 mensen (incl. crew) huisvesten. Verder zijn er een zwembad, een aantal jacuzzi’s, een helicopter platform, dinerzalen en meer op dit “bootje” te vinden.

De sjeik zal echter niet lang van zijn titel ‘eigenaar van het grootste privejacht ter wereld’ kunnen genieten, want de Russische miljardair Roman Abramovich heeft inmiddels een zeven meter langer jacht, 169 meter dus, besteld. Dit superjacht met een prijs van $355 miljoen zou eind dit jaar afgeleverd moeten worden.

Lees ook:Miljardair verkoopt een van de grootste jachten ter wereld
Lees ook:Burj Dubai vandaag geopend
Lees ook:Te koop: jacht van Saddam Hoessein
Lees ook:Video: Openingsceremonie Burj Dubai
Lees ook:Als een vis in het water

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>