Pure Tamara: Eat Pray Love…

Time management is voor mij iedere week een ware uitdaging! Mijn lijst met ‘Things to do’ slinkt naar mijn mening altijd maar mondjesmaat. Voornamelijk omdat er altijd meer, To do bijkomt dan dat er, Done kan worden afgestreept. Vervelen doe ik mij zelden. Hoewel, vorig jaar zat ik samen met mijn familie op een zeilboot in Turkije. De bedoeling was om eens heerlijk uit te rusten. Alles van koken tot aan het schip varen werd voor ons geregeld.  Nadat ik de eerste dag voornamelijk over de reling  had gehangen, kon vanaf de tweede dag het grote genieten beginnen. Aan het einde van deze dag kon ik helaas maar één ding concluderen; ik verveelde mij stierlijk! Achteraf gezien was dat natuurlijk een mooi moment geweest om het boek Eten, Bidden, Beminnen te gaan lezen, maar nadat vriendin mij had verteld dat het een stierlijk vervelend boek was en ik mij al zo stierlijk verveelde besloot ik het boek te schenken aan de volgende passagiers. Niet zo een slim plan vind ik nu.

In de bioscoop draait nu de film, Eat Pray Love , met in de hoofdrol één van mijn favoriete actrices, Julia Roberts. Inderdaad de verfilming van het door mij gedumpte boek. Julia Roberts met haar natuurlijke schoonheid, haar aanstekelijke schaterende lach, speelt in deze film samen met de Spanjool Javier Bardem. Javier Bardem, dames, ik bedoel hebben jullie deze man weleens horen praten? Hebben jullie hem wel eens zien bewegen, of  gepassioneerd de liefde zien bedrijven in Vicky Cristina Barcelona? Dan hoef ik daar verder natuurlijk niet over uit te wijden.

Dat wordt dus een fijn bioscoop zwijmel avondje met De Borg*. De dames hadden de datum al geprikt maar helaas heb ik er een stokje voor moeten steken.
Ik heb namelijk het boek nog niet gelezen, inmiddels wel opnieuw gekocht. Eerst het boek, dan de film, zo werkt dat bij mij! Op mijn bureau schreeuwt Elizabeth Gilbert om aandacht. Tevergeefs, ik heb geen tijd. Ik moet nu namelijk boeken van formaat gaan lezen, literaire hoogstandjes wel te vertaan. Boeken van bekroonde schrijvers, het liefst van getergde onbegrepen zielen. Wanneer deze boeken dan verfilmd worden, zijn de hoofdrolspelers geen hete seksbommen, maar serieuze acteurs met eveneens onbegrepen getergde zielen.

Sinds vorige week volg ik een cursus proza schrijven. Op van de zenuwen las ik de eerste pagina van mijn aanstaande moordcomplot voor. Tot nu toe had ik enkel De Borg ermee verveeld. Aan het einde van mijn pagina keek ik mijn leraar en medecursisten hoopvol aan en zette mijn gezicht op standje; ‘en ben ik geen geniaal getalenteerd megawonder?’ Ik had mijzelf als eerste opgeworpen, er was dus nog niet zoveel vergelijkingsmateriaal. Doch na enig aandringen van onze leraar kwamen de reacties op gang, met als uitkomst, niet zo een geniaal getalenteerd megawonder als dat ik gehoopt had zeg maar. Dat wordt dus iedere dag met verve knutselen aan mijn woorden die uiteindelijk verhalen moeten gaan worden!

Ik zal dus ook een ander genre moeten gaan lezen en daar hoort het boek van Elizabeth Gilbert niet echt bij. Het boek Tirza, van Aron Grunberg wel, die ligt nu vriendelijk naast haar boek en zo te zien mogen zij elkaar niet zo, er zal dus één boek moeten vertrekken! Het is natuurlijk ook absoluut ondenkbaar dat ik De Borg zonder mij naar de bioscoop laat gaan. Het wordt dus kiezen tussen het huppelend meidenboek, met alle hilarische en herkenbare situaties, versus de verknipte en getergde ziel van Aron Grunberg!

Vroeger toen ik nog geen schrijf ambities had, was de keuze snel gemaakt. Ik ben natuurlijk zelf ook een losgeslagen huppelende ziel en het is gewoon fijn als je jezelf kunt identificeren met het boek. Om toch tot een beslissing te kunnen komen heb ik nog een laatste troef in handen, beide boeken zijn namelijk verfilmt en laat dat de keuze nu ineens een stuk makkelijker maken. Julia Roberts versus Sylvia Hoeks en Javier Bardem versus Gijs Scholten van Aschat…

Meiden vanavond gezellig naar de bioscoop, ik heb kaartjes gekocht voor
Eat  Pray  Love.  Sorry dat het zolang geduurd heeft om tot deze beslissing te kunnen

komen, maar er waren zwaarwegende dilemma’s mee gemoeid die gelukkig inmiddels
zijn opgelost!’

Greetz,
Tamara

* De Borg, zijn mijn vriendinnen.

Lees ook:Penelope Cruz en Javier Bardem getrouwd!
Lees ook:Win het boek ‘Internetgodinnen’!
Lees ook:Penelope Cruz zet villa te koop (zie foto’s)
Lees ook:Win de DVD ‘Eat Pray Love’
Lees ook:Video: Bekende Nederlandse dames als Bondgirl

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Pure Tamara: Eat Pray Love…

  1. Nina Lalo

    Zijn verfilmt!?!? Verfilmd zijn ze… :) )

      /   Reply  / 
  2. Mirjam

    Ik kwam ook niet door het boek heen, kwam tot aan Italie en raakte daar de weg kwijt… In de andere landen ben ik nooit aangekomen, maar nou weet ik niet of dat door het boek kwam of door het feit dat ik overal altijd verdwaal! ;-)
    Gelukkig heb ik daar bij het lezen van jouw columns nooit last van!! :-)

    p.s. ik denk dat ik het boek maar weer ga proberen!

      /   Reply  / 
  3. didi

    moet ik toch maar weer proberen om meer boeken te lezen, met of zonder concentratie probleem. want dat heb ik als het neer komt op boeken lezen. tevens ook bij het kijken van een film, deze gaat namelijk ook tig keer op pauze, of ik moet hem weer terug spoelen. hoe bedoel je ik ben snel afgeleid. :-P

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>