Rubriek: Pure Tamara

Columns Tamara

Pure Tamara: De Kerstgedachte…

Met de kerstgedachte heb ik persoonlijk niet zo veel. Ik ben absoluut dol op de sfeer die kerst met zich mee brengt. De lichtjes, romantische muziek en vooral de kerstboom! Die moet zo hysterische mogelijk, veel kleur, een beetje neon hier en daar, veren, bloemen noem maar op. Maar daar stopt het voor mij.
De twee kerstdagen op zich vind ik stom vervelend. Ik heb altijd het gevoel van, is dit alles? Ruim twee weken naar toe geleefd, gek geshopt om voor iedereen  het ultieme cadeau te scoren. Ik ben degene die met mijn stapelgekke hoofd noodgedwongen op zondag naar de Bijenkorf moet, omdat ik nog niet alles heb!
Lees verder

Pure Tamara: Eat Pray Love…

Time management is voor mij iedere week een ware uitdaging! Mijn lijst met ‘Things to do’ slinkt naar mijn mening altijd maar mondjesmaat. Voornamelijk omdat er altijd meer, To do bijkomt dan dat er, Done kan worden afgestreept. Vervelen doe ik mij zelden. Hoewel, vorig jaar zat ik samen met mijn familie op een zeilboot in Turkije. De bedoeling was om eens heerlijk uit te rusten. Alles van koken tot aan het schip varen werd voor ons geregeld.  Nadat ik de eerste dag voornamelijk over de reling  had gehangen, kon vanaf de tweede dag het grote genieten beginnen. Aan het einde van deze dag kon ik helaas maar één ding concluderen; ik verveelde mij stierlijk! Achteraf gezien was dat natuurlijk een mooi moment geweest om het boek Eten, Bidden, Beminnen te gaan lezen, maar nadat vriendin mij had verteld dat het een stierlijk vervelend boek was en ik mij al zo stierlijk verveelde besloot ik het boek te schenken aan de volgende passagiers. Niet zo een slim plan vind ik nu.

Lees verder

Pure Tamara: Normvervaging

Mysteryland! Geamuseerd keek ik om mij heen, het was tegen alle verwachtingen in prachtig mooi weer en iedereen leek er met volle teugen van te genieten. Mijn speciale aandacht gaat zoals altijd direct richting de aanwezige beveiliging. Dit keer was ik eens blij verrast, daar waar ze normaal gesproken het natuurlijke overwicht van een lieveheersbeestje hebben zag ik nu echte beveiligers. Mannen en vrouwen die direct een soort gezag uitstralen, iets wat in dit vak onmisbaar is. Beveiligers met goede communicatieve eigenschappen die het publiek eerlijk maar  behandelen. Overal waar je ook maar liep, zag je ploegen beveiligers staan. Zo hoort het, een geweldig visitekaartje voor het bedrijf.

Lees verder

Pure Tamara: Daar gaan we weer…

Wie kan het zich nog herinneren? De massa hysterie van 16 jaar geleden. Meisje die gillend voor het hotel stonden, huilend soms! De dranghekken voldeden niet meer, het beveiligingspersoneel wist zich geen raad. De politie inzet was zwaar onderschat en het gezag keek elkaar hulpeloos en verbijsterd aan. Waar moesten zij beginnen? De dranghekken klapten om. Nog meer huilende en krijsende vrouwen, nu van pijn, schrik en ongeloof. Ambulances zijn onderweg, mensen met EHBO verlenen eerst hulp aan meisjes, aan vrouwen… botbreuken, snijwonden, kneuzingen en talloze blauwe plekken.

Lees verder

Pure Tamara: In één klap…

Mark Rutte is 43 jaar. Niet getrouwd, geen relatie, geen nageslacht en volgens de meeste bronnen heteroseksueel. Hij is lang, heeft een slank postuur en is  zeker voor velen een aantrekkelijke man. Hij heeft een doctoraal in geschiedenis en is momenteel partijleider van de grootste partij van Nederland en heeft daarmee de beste kaarten in handen om Premier te worden.

Dat maakt Mark Rutte in één klap de meest begeerde vrijgezel van Europa. Hoogstwaarschijnlijk heeft hij dat zelf nog niet helemaal door, maar mijn idee is dat het niet lang meer kan duren voordat de eerste deerne zichzelf komt aanbieden in het torentje…
Lees verder

Pure Tamara: Dezelfde smaak…

Beteuterd las ik het artikel nog eens een keer. En daarna nog maar eens. Maar het stond er toch allemaal echt! Ik stond in een stom Nederlands roddelblad samen met Brad Pitt en Jennifer Aniston en dat met foto’s en een verhaal. Ik! Tamara from Amsterdam! Het is een grap bedacht ik mij ineens, iemand haalt een grap met mij uit! Maar nee, daar ineens ging de telefoon en ook de sms’jes stroomde binnen de één na de ander belde mij om te vragen… of ik wel wist dat ik in een roddelblad stond met Brad en Jennifer?!?

Lees verder

Pure Tamara: That Girl From Security…

Als voormalig Persoonsbeveiliger heb ik eigenlijk wel een boek vol te schrijven. Ik zou nu natuurlijk mijn geweldige discretie kunnen etaleren en onschuldig kunnen verklaren hier ab-so-luut niet over te willen of kunnen vertellen. Maar zo onschuldig ben ik nu eenmaal niet, wel discreet.  Dus ik vertel een beetje en jullie fantaseren een beetje…

Ik krijg een telefoontje van mijn baas met de vraag of ik week drie van mei kan vrijhouden, want hij heeft een klus.  Natuurlijk zeg ik ja en pak mijn agenda en pen. “Oké Tamaar het gaat om Robbie Williams je moet hem ophalen van Schiphol-Oost en je bent de hele week bij hem ingedeeld, lukt dat?”

Lees verder