Update: Comeback voor Spandau Ballet


Het lijkt er op dat de succesvolle band uit de jaren ’80, Spandau Ballet, weer bij elkaar gaat komen. Journalisten hebben een uitnodiging ontvangen om woensdag naar de HMS Belfast in Londen te komen, alwaar verwacht wordt dat de vijf heren hun comeback zullen aankondigen.

De groep die hits hadden met onder meer Gold en True, ging uit elkaar na een ruzie, die zelfs in 1999 in de rechtbank belandde. In deze rechtzaak eisten Tony Hadley, Steve Norman en John Keeble van Gary Kemp een bedrag van £1 miljoen  aan royalties. Deze rechtzaak verloren zij. Deze ruzie lijkt nu dus bijgelegd en het grote geld lokt weer.

Spandau Ballet had hun eerste grote hit in 1980 met To Cut A Long Story Short. De laatste top 40 single was in 1987 met How Many Lies. Broers Martin en Gary Kemp stortten zich na de split op acteren met als hoogtepunt de film The Krays, waarin beiden speelden. Martin Kemp speelde ook in de serie EastEnders als clubeigenaar Steve Owen. De twee broers Kemp kwamen onlangs nog in het nieuws, omdat zij beide ouders binnen 48 uur na elkaar verloren. Tony Hadley stond in 2007 nog op West End in de musical Chicago.

UPDATE 25 maart: Om maar in Spandau Ballet termen te blijven: It’s true! De band uit de jaren ’80 zijn weer in de orginele bezetting bij elkaar om een gigantische comeback wereldtournee te gaan doen. Dit maakten de heren vanmiddag zelf bekend op het oorlogsschip de HMS Belfast in Londen.EIGHTIES New Romantics SPANDAU BALLET are reuniting for a massive world tour. Spandau Ballet deed in 1980 een berucht concert op dit slagschip, waarbij de boot door de fans lichtelijk gesloopt werd, vandaar de keuze voor deze lokatie. De data van de tournee buiten Engeland worden later bekend gemaakt en het is niet ondenkbaar dat de groep ook Nederland aan zal doen. Vanaf oktober zal de band in ieder geval door Engeland en Ierland touren.

Foto: Angel Mulder

Zie ook het interview van de BBC.

Lees ook:Spandau Ballet komt weer naar Nederland
Lees ook:Spandau Ballet komt naar Amsterdam!
Lees ook:Vader en moeder Kemp overlijden binnen 48 uur na elkaar
Lees ook:Kajagoogoo ook weer bij elkaar. Met Limahl!
Lees ook:Vrouw van zanger Paul Young keert na 3 jaar terug

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>