wHeels: Assepoester en de DS3 Fab. (en win de muiltjes!)


Nog niet zo lang geleden noemde ik mooie auto’s die mannen rijden vaak het verlengstuk van… nou, ja een ander apparaat. Dat is niet helemaal een passende uitspraak meer nu ik steeds vaker zomaar in nieuwe bolides mag rijden. Mooie auto’s geven een kick! En de pimpy uitvoering die ik laatst mocht rijden is er niet zomaar eentje.

De Citroen DS3 is al een plaatje, maar in de FAB. uitvoering nog een tikkeltje meer glamour. Een limited edition en speciaal voor de fashionistas onder ons. Duidelijk dat ík dat dus niet ben. Ik had nog niet eerder van de Nederlandse ontwerpster Fabienne Chapot gehoord en volgens mijn hippe nichtje en collega was FAB. echt een merk dat ik moest kennen. De sterren en hartjes op het dak en gestanst in de lederen bekleding vond ik wel grappig maar voor de echte FAB. liefhebber is dat vast heel herkenbaar. Als ik even google op FAB. kom ik trouwens mooie tassen en accessoires tegen en het is duidelijk waarom Citroen voor FAB. heeft gekozen. Hip, mooie spullen van leer en ik vind het wel passen bij deze bak.

Met deze wagen komt, uiteraard, een heel setje van FAB. mee, helemaal passend bij de perfecte rijbeleving. Een ideale zonnebril met kek leren hoesje, een zoet, maar lekker parfum, clutch die perfect past in het dashboardkastje en zelfs gouden muiltjes. Blijkbaar rijden échte dames niet met hoge hakken aan, maar gebruiken ze hiervoor speciale slofjes. Ik voel me als Assepoester die in een prachtige koets naar het bal gaat. In real life vertrek ik naar een vakantiehuisjespark in Zeeland. Inclusief gezin natuurlijk, hoewel deze wagen daar duidelijk niet voor is bedoeld. De DS3 Fab. is perfect voor de jonge, vrijgezellige en drukke vrouw met gevoel voor stijl, niet voor moddervoetjes en hutkoffers vol speelgoed. Toch past er nog verbazingwekkend veel in de kofferbak en ook voorin heb ik zeeën van ruimte. Dat doet Citroen toch elke keer wel heel knap. Een wagen die niet al te ruim is toch de bestuurder het gevoel geven alsof hij in een limo rijdt. De rit naar Zeeland is heerlijk, het is prachtig weer en de DS3 rijdt lekker pittig. Het lijkt me een topwagentje voor in het centrum want je parkeert hem (of eigenlijk moet ik haar zeggen) zo (mét parkeersensoren)

Het binneninterieur is naar mijn persoonlijke smaak iets te glimmend, maar wel heel netjes en strak. Nooit gedacht dat ik dat ooit nog zou zeggen, maar een van de dingen die me opvalt is de fijne pook. Het zit vast tussen de oren, maar ik vind schakelen fijn en dit lederen pookje lijkt voor mijn handen op maat gemaakt. Soepel, licht en doet precies wat ik wil 

Na mijn C4Picasso ervaring moet ik wel even wennen aan dit sportieve maatje. Ze trekt snel en direct op en rijdt ons een veilig naar onze bestemming. In de bochten is het lekker omslaan en en in een auto als dit heb je toch de neiging om wat sportiever te rijden, tot groot plezier van de kids. Dat kan makkelijk op de plattelandsweggetjes in de omgeving waar we dit weekend vertoeven. Aan die stoelen kan ik minder wennen. Nu ben ik al wat onhandiger met een driedeurs en ik geloof dat als je het eenmaal doorhebt, het vast ideaal is. Maar het lukt mij dus niet om in één keer die stoelen met een fab zwieper naar voren te gooien. Het zal mijn ongeduld zijn want op geen enkele DS3fora lees ik daar iets over. Geen minpuntjes aan deze fijne wagen. Het navigatiesysteem werkt prima en de audiobediening ook. Leuk voordeel van deze editie is de two-tone lak waardoor er meerdere kleurstellingen mogelijk zijn. Als je dan echt een beetje fashionista wilt doen, dan kun je je goddelijke gang gaan met deze auto als modeaccessoire. Knap om een stoere sportieve bak ook aantrekkelijk te maken voor de vrouwen, want dat is wel aardig gelukt.

 

De details:
Merk/type: CitroenDS3 Fab–DS3 VTi 82 So Chic
Motor: 1.2 Benzinemotor
Maximum vermogen kW/pk: 60 (82) / 5750
Aantal versnellingen: 5
Topsnelheid: 174 km/u
Nieuwprijs geteste model: € 24.765,00 (inclusief het Fab pakketje met zonnebril en clutch etc) Consumentenprijs inclusief BTW en BPM: € 19.290,00

De cijfers:
Uiterlijk: 9+
Interieur: 8
Rijprestatie: 8+
Familyhappygehalte: niet van toepassing dit keer hoewel man wel aardig onder de indruk was
Glamourhalte: Een dikke 9, misschien wel een 10

WINNEN!
We geven de gouden muiltjes van FAB. weg! Je hoeft alleen maar antwoord te geven op 1 vraag. Eind 2013 werd de DS3 Fab. gepresenteerd door o.a Fabienne Chapot. Fashionbloggers en een actrice waren hierbij aanwezig. Wat is de naam van deze actrice? Stuur het juiste antwoord naar: [email protected] Meedoen kan t/m 10 april 2014.

Lees ook:wHeels: Sweet Suzuki SX4-Cross
Lees ook:Marijke Helwegen gestopt door de ME
Lees ook:wHeels: Bella Alfa Romeo Giulietta QV
Lees ook:wHeels: BMW Z4 sDrive18i – (Z)4 fantastische dagen
Lees ook:Een gladdere en stralende huid door Visapure

Geen reacties // Reageer