Sharon Schrijft: Wat gebeurt er na Popstars?

Het zijn weer twee hectische weken geweest. Het lijkt nu al zo lang geleden maar nog geen twee weken geleden op zaterdag 22 januari was de finale van Popstars. Simone Nijssen en Dean Saunders mochten het tegen elkaar opnemen en ik kon heerlijk onderuit zakken in de studio en ontspannen kijken naar hun wedstrijd.

Geen spanning, niets voor te bereiden en geen jury commentaar. Heerlijk was dat! En wat was het een mooie finale. En zoals iedereen inmiddels weet mag Dean Saunders zich de winnaar van Popstars 2011 noemen. Nogmaals gefeliciteerd Dean!
De dag ervoor vond ook de finale van The Voice of Holland plaats en mocht ik samen met Hind en Rachel Kramer (X-factor 2) de uitzending volgen bij Paul de Leeuw zijn MaDiWoDoVrijdag show. Heel Nederland was er getuige van hoe KNO-arts Nico de Vries een slang met camera door Paul’s neus deed om zo zijn stembanden te bekijken… griezelig was het! En natuurlijk kon Paul de nodige kokhals klanken niet achterwege laten :P Het had niet veel gescheeld of Hind, Rachel en ik mochten net als Paul een Poliep onderzoek ondergaan op live televisie, maar de belichting was niet optimaal en daarom werd dit afgeblazen. Overigens wisten wij het niet van te voren wat Paul van plan was, maar ja… zoiets kan je wel van hem verwachten :)

The Voice en Popstars zijn net afgelopen of de volgende talentenjacht staat alweer voor de deur… X Factor 4. Hoog tijd voor RTL Boulevard om eens te praten met winnaars van eerdere shows over de effecten van zo’n talentenjacht. Jaap Reesema en ik mochten vorige week vrijdag plaatsnemen achter de desk en toen stelde Albert Verlinde de vraag: “Wat gebeurt er met de winnaar na zo’n show?” Een vraag die je wel vaker hoort, want alhoewel je tijdens de show wekelijks op de TV verschijnt kan het na de show ernstig stil worden rondom de winnaar. Maar wat veel mensen niet weten is dat na de show het eigenlijk allemaal pas echt begint. Je duikt vrij snel de studio in om singles en een album op te nemen. Je mag optreden in heel het land en daarnaast doe je af en toe wat TV-shows, fotoshoots en interviews. Maar ondanks dat je agenda vol is, verschijn je niet meer wekelijks op TV. Het was dan ook geen wonder dat mensen me vroegen of ik nog wel wat deed omdat ze me niet meer zagen (op TV). Tja, dat doet een show als X-Factor: je word een TV persoonlijkheid, maar nog geen artiest. Artiest worden kost tijd. Want welk repertoire past bij jou? Wat kun je het best zingen? Welk imago past bij je?

Als je een talentenjacht wint dan krijg je te maken met een platenmaatschappij en een management. De platenmaatschappij moet samen met de beginnend artiest deze vragen beantwoorden. Albert Verlinde en Martijn Krabbe vertelden dat het hun opvalt dat geen enkele winnaar van de afgelopen talentenjachten echt doorbreekt. Blijkbaar schort er iets aan het na-traject was hun conclusie. Daar zit zeker wat in, maar ik vraag mezelf ook af of we misschien onrealistische verwachtingen hebben? Platenmaatschappijen krijgen ieder jaar een nieuw talentje aangeboden door talentenjachten. Waarom investeren in een cariere op lange termijn als er volgend jaar toch weer een nieuw talentje bijkomt die dan weer populairder is dan de vorige winnaar? Platenmaatschappijen hebben het bovendien niet makkelijk meer omdat CD’s bijna niet meer verkopen dankzij de vele illegale downloads, dus snel cashen is dan wel handig.

Als je dit allemaal in je achterhoofd houdt wanneer je besluit mee te doen aan een talentenjacht dan moet het helemaal goed komen. Gebruik de bekendheid die je krijgt vanuit de show en verwacht in eerste instantie niet dat de platenmaatschappij je die lange termijn cariere gaat geven. Daar zul je zelf hard voor moeten werken en een team van mensen om je heen moeten creëren die je hierbij helpen. Yep, het is allemaal niet zo rooskleurig als het lijkt….maar als dit is wat je absoluut wilt doen en muziek maken je passie is dan maakt de rest niet meer uit.
Always dare to follow your dream!

Afgelopen zaterdag werd ik door familie van Gilbert en mij verrast met een heel leuk feest! Tijdens het hele Popstars avontuur waren de meeste wekelijks in de studio te vinden, maar had ik niet echt de tijd om met ze te babbelen en daarom had Gilbert bedacht dat er maar een feestje moest komen waar zij allemaal aanwezig waren, zodat we een lekker gezellig familieavondje konden hebben. En het was super leuk! Ik kwam een donkere kamer binnen en opeens ging het licht aan en riep iedereen “SURPRISE!” Het was helemaal super om te zien hoeveel mensen om je heen om je geven en van je houden. Ik moest dan ook zeker wat traantjes wegpinken :-)

Maandag was ik in de studio om wat jingles in te zingen voor Radio6. Het was hard werken, maar erg leuk om te doen. Wat ook leuk is, is dat ik “samen” mocht zingen met Jocelyn Brown. Ik zeg “samen” omdat we dankzij de moderne techniek elkaar nooit hebben ontmoet, zij heeft alles in Engeland ingezongen en ik zat lekker in Hilversum :-) Daarnaast had ik ook mijn eerste schrijfsessie, want ja… er komt een single aan. De zoektocht naar het perfecte nummer is begonnen, maar helaas… ik ben nog aan het zoeken. Maar dat gaat zeker goed komen. Ik zal jullie zeker op de hoogte houden.

Liefs,
Sharon

Lees ook:Sharon Schrijft: Popstars, wie gaat er winnen? Dean of Simone
Lees ook:Sharon Schrijft: Van X Factor naar Popstars…
Lees ook:Erwin, Iris, Paul en Chris in de finale van TVOH
Lees ook:Wesley krijgt reallife soap
Lees ook:Dean Saunders winnaar Popstars

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Sharon Schrijft: Wat gebeurt er na Popstars?

  1. Rachel

    Leuke blog Sharon!! Echt leuk dat je weer op tv bent enzo. En een artiest, dan ben je wel!! :D

      /   Reply  / 
  2. Robin

    Erg mooie blog weer. En ik kijk erg naar je single Sharon! Vind het sowieso tof dat je Nederlandstalig gaat. En wat betreft je carriere: Ga er voor en je zult beloond worden voor het harde werken, zoals jezelf al omschrijft: Je moet er zelf wat van maken Toi toi toi! :D

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>