Advocaat vraagt om opheffing hechtenis Badr Hari

Vandaag vindt de lange rechtzaak plaats tegen Badr Hari. Justitie heeft Badr Hari maar liefst negen zaken ten laste gelegd, waarvan acht geweldsdelicten. Daaronder ook een poging tot doodslag op zakenman Koen Everink tijdens dancefeest Sensation in juli in de Amsterdam ArenA. De advocaat van Badr Hari, Bénédicte Ficq, is fel in de rechtzaak. Met name over Koen Everink, die volgens haar niet eerlijk is.

Everink zou volgens gesprekken niet weten wie hem heeft geslagen. Hij zou door vrienden zijn opgejut om Badr Hari als schuldige aan te wijzen. Badr heeft verklaard één tik te hebben uitgedeeld. Eerder loog Badr hierover, omdat hij bang was dat zijn relatie met Estelle Gullit-Cruijff er door op de klippen zou lopen. Estelle was bij de rechtzaak niet aanwezig. Ze zou zwaar overspannen zijn. Haar moeder is echter wel aanwezig.

Ook vraagt de advocate om schorsing van de detentie van Hari. Hij zou zich dan niet meer in het uitgaansleven vertonen. Badr Hari ervaart zijn tijd in de cel als een hel. De advocate zegt hierover “Hij zegt steeds; ‘Ficq, dit nooit meer’. Ben ervan overtuigd dat u hem nooit meer terugziet.” . Een psycholoog laat weten: “Badr Hari had teveel succes op te jonge leeftijd. Heeft een onevenwichtig zelfbeeld, maar is een gezonde persoonlijkheid.”

De zaak wordt volgende week vrijdag hervat. Dan krijgt Badr Hari het laatste woord.

Lees ook:Bram Moszkowicz staat Estelle Gullit bij in zaak Badr Hari
Lees ook:‘Badr Hari mogelijk 10 jaar in de cel’
Lees ook:Badr Hari komt (voorlopig) vrij!
Lees ook:Badr Hari aangewezen als schuldige door medeverdachte
Lees ook:Estelle blij, Badr voorlopig vrij!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>