Marco Borsato had TEG kunnen redden


Marco Borsato had zijn bedrijf The Entertainment Group (TEG) van de ondergang kunnen redden, maar heeft dat niet gedaan. Dat meldt het AD vandaag. Marco zou volledig op de hoogte zijn geweest van de financiële problemen bij zijn bedrijf.

Dat blijkt uit verschillende verklaringen van welingelichte bronnen, e-mailverkeer tussen de bedrijfstop van TEG en vertrouwelijke documenten waarin deze krant inzage heeft gehad. Marco kon de last van TEG echter niet in zijn eentje dragen volgens zijn advocaat.

Tot nu toe leek Guus Meeuwis de kwade genius bij de ondergang van TEG, door op zondag 13 september met zijn lucratieve ‘Groots met een zachte G’-concerten het wankelende TEG te verlaten. Om die reden zou een anonieme investeerder zijn afgehaakt en liep een ultiem reddingsplan spaak. Maar de investeerder was ook bereid 6 miljoen euro in TEG te steken met alleen Borsato de zanger als drijvende kurk, verklaren direct betrokkenen aan deze krant.

Borsato is niet op het aanbod ingegaan. Uit een intern verslag van de ondergang van TEG blijkt dat Borsato maandag 14 september om 13.30 uur de handdoek in de ring gooide, door te stellen dat ook hij zelf ermee wilde stoppen. Daarna vroegen de eigenaren gezamenlijk uitstel van betaling aan voor TEG. Een week later volgde het faillissement.

Bron: AD

Lees ook:Financiele problemen voor Marco Borsato
Lees ook:Inboedel TEG geveild: Gouden platen artiesten gaan weg voor een prikkie!
Lees ook:Marco Borsato onwel door TIA
Lees ook:Zwarthandel stort zich op Marco Borsato kaarten
Lees ook:Concerten Marco Borsato & Friends uitverkocht!

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Marco Borsato had TEG kunnen redden

  1. Anton

    Vreemd verhaal, ik ben benieuwd.

      /   Reply  / 
  2. An de Wit-Akkermann

    Het heel begrijpelijk dat hij dit aanbod heeft afgeslagen. Hij zou dan volledig verantwoordelijk zijn geweest. Zakelijk gezien is het met name fiscaal aantrekkelijker om failliet te worden verklaard.
    Dit heeft te maken met allerhande ingewikkelde instructies die voor een leek als Marco zeer onoverzichtelijk zijn gebleken. Om dit te dragen, zou hij wederom anderen in moeten schakelen. Iedereen kan zich voorstellen dat zijn vertrouwen op dat vlak behoorlijk is beschadigd. Hij heeft er kennelijk voor gekozen om zich weer bezig te houden met zijn ware passie. Het maken van muziek is voor hem nu de beste therapie. Een wijs besluit na een zeer dure maar mooie les! Het komt wel goed met Marco:))

      /   Reply  / 
  3. Monique

    Het klinkt An, alsof jij Marco hierover hebt gesproken?

      /   Reply  / 
    1. An de Wit-Akkermann

      Oeps, kom ik zo betweterig over? Nee hoor! Ook ik weet er niet het “fijne” van. Zou dit het geval zijn dan zou je dit hier absoluut niet teruglezen.
      Wel heb ik mensen in mijn directe omgeving gehad die met soort gelijk bijltje hebben gehakt.
      Voor hen was een faillisement de beste oplossing.
      Uiteindelijk kwamen zij er allemaal weer redelijk bovenop. Een faillisement kan in sommige gevallen een soort schone lei zijn. Met name fiscaal gezien. Voor een gevoelsmens als Marco ligt dit echter iets zwaarder op de maag. Hij kijkt verder dan de cijfertjes alleen. Hij heeft ook oog voor het persoonlijke leed wat met een faillisement gepaard gaat.
      Daar vertel ik toch niets nieuws mee?
      Aan de hand van de Twitter berichten van Marco kan ik opmaken dat hij momenteel veel afleiding vindt in het repeteren van het a.s. concert
      Marco&Friends. Overige is gebaseerd op het “zintuigelijke” gevoel :) )

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>