Dinand, Johnny én Bridget bij ‘Dag van het Vergeten Kind’

Dinand Woesthof, Babette van Veen, Jim Bakkum, Bettina Holwerda, maar ook Johnny de Mol én Bridget Maasland waren vandaag aanwezig bij de eerste ‘Dag van het Vergeten Kind’ van de Guusje Nederhorst Foundation in Safaripark Beekse Bergen. Ruim 500 kinderen uit opvangcentra beleefden daar vandaag een bijzondere feestdag.

Ter gelegenheid van de (42e) verjaardag van Guusje Nederhorst organiseerde de Guusje Nederhorst Foundation voor het eerst de ‘Dag van het Vergeten Kind’. Meer dan 500 kinderen werden een dag lang met allerlei activiteiten in het zonnetje gezet, daarbij ondersteund door oprichter Dinand Woesthoff, ambassadeurs Johnny de Mol en Babette van Veen. Voor veel kinderen was het de eerste keer dat ze een dierentuin bezochten.

De groep kinderen die het safaripark bezochten, staat symbool voor een veel grotere groep ‘vergeten’ kinderen waarover je weinig hoort en leest. In Nederland verblijven er ruim 35.000 kinderen noodgedwongen voor korte of langere tijd in crisisopvangtehuizen, dagopvangcentra, blijf huizen, maatschappelijke opvangcentra en asielzoekerscentra. Een onveilige of instabiele thuissituatie is hier de oorzaak van.

Dag van het Vergeten Kind 
Met onder meer de Dag van het Vergeten Kind wil de Guusje Nederhorst Foundation aandacht vragen voor deze groep kinderen. De Guusje Nederhorst Foundation vindt dat ook deze kinderen een leuke kindertijd verdienen. De foundation zet zich sinds 2009 actief in om de sobere leefomgeving van kinderen in opvangcentra structureel leuker en beter te maken. Daarin wordt zij gesteund door Federatie Opvang en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Vanmorgen ging het gerucht dat Bridget Maasland zich afgemeld zou hebben voor het evenement in verband met een griepje. De relatie tussen haar en Johnny de Mol zou op de klippen zijn gelopen. Toch waren beiden aanwezig. Johnny liet in RTL Boulevard weten dat er inderdaad iets voorgevallen is, maar dat de twee elkaar nog niet echt gesproken hebben, omdat Johnny net terug is van vakantie. Het is dan ook nog niet duidelijk of de relatie nog toekomst heeft.

Foto’s: Hans Verleur

Lees ook:Johnny de Mol opent Woezel en Pip Tovertuin
Lees ook:Dinand Woesthoff getrouwd op Ibiza
Lees ook:Weer zoontje voor Dinand Woesthoff
Lees ook:Dinand Woesthoff wordt voor de derde keer vader
Lees ook:Babette van Veen en Bas Westerweel gaan scheiden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>