Monique schrijft: een brief aan Tiger Woods

Beste Tiger,

Wat kan het toch raar lopen in een mensenleven, hè? Een maand geleden was er nog geen vuiltje aan de lucht. Toen zag men je nog als een voorbeeldige huisvader en topsporter. Het volgende moment viel je genadeloos door de mand als seksverslaafde vreemdganger en stond de hele wereld op zijn kop. Vooral de jouwe. Zélden heb ik iemands imago met zo’n rotgang in elkaar zien donderen!

Tiger Woods: de onkreukbare golfmiljardair, die plots verre van onkreukbaar bleek te zijn.


De één vind je stoer, de ander verafschuwt je, maar de conclusie is unaniem: je hebt er een potje van gemaakt! En wie zijn gat brandt, moet op de blaren zitten. Hoewel ik vrees dat jouw blaren zó groot zijn, dat zitten er voorlopig nog niet in zit. Maar één ding moet je me toch eens uitleggen, Tiger. Hoe heb je nou zó naïef kunnen zijn, om te denken dat je ongestraft een slag in de rondte kunt neuken, en dat het ook nog eens geheim zou blijven? Niets geleerd van Bill Clinton en David Beckham? Waar ik ook met mijn pet niet bij kan, is dat je onveilig hebt gesekst met een aantal dames. Ooit aan Elin en de kinderen gedacht? Aan alle risico’s?

Arme Elin. Ik heb medelijden met haar. Ze is publiekelijk tot op het bot vernederd. Hoe pijnlijk moet het zijn, te weten dat jouw lieftallige echtgenoot vrolijk rond heeft liggen neuken terwijl jij zwanger was? Hoe moeilijk moet het zijn om de mediagekte die ontstaan is, te trotseren? Iedere persiflage en smalende glimlach, zal als een persoonlijke vernedering voelen. Haar vertrouwen is beschaamd op de meest vreselijke manier. En dat heb jij op je geweten, Tiger! En dan heb ik het nog niet eens over alles wat de kinderen mee krijgen door deze situatie. Over tien jaar kunnen zij nog steeds tot in detail terug lezen hoe schandalig hun vader zich misdragen heeft, tijdens zijn huwelijk met hun moeder.

Over een paar dagen is het Kerst. Een tijd waarin de meeste mensen hun dierbaren en familie om zich heen hebben. Ik weet niet hoe jij deze dagen door gaat brengen Tiger, en vooral niet met wie. Het zou weleens een eenzame kerst kunnen worden, een tijd van bezinning. Ik denk dat jij de afgelopen weken herhaaldelijk gewenst hebt, dat je de tijd terug zou kunnen draaien. Misschien had je het dan ook allemaal heel anders gedaan, with the benefit of hindsight. Maar misschien ben je ergens ook wel opgelucht dat je nu ontmaskerd bent en dat je met een schone lei het nieuwe jaar in kunt gaan. Zo’n onkreukbaar imago kan immers ook een last zijn?

En weet je Tiger: iedereen verdient een tweede kans. Nou ja, bijna iedereen dan toch…

En misschien krijg je die ook wel. Maar het zal vast helpen als je alvast een forse donatie doet aan – ik noem maar wat – het Aidsfonds. Gewoon om je goodwill te tonen aan de wereld. En misschien mag je – in je nieuwe, brave leven – dan ook wel het gezicht worden van een bekend condoommerk. Dan snijdt het mes aan twee kanten: jij hebt weer een sponsor en zij hebben de grote Tiger Woods, die zich publiekelijk bekeerd heeft.

Ik wens je – ondanks alles – fijne kerstdagen Tiger, maar vooral een héél braaf en gezapig 2010!

Groetjes,
Monique

Over Monique:
RTL Boulevard is voor haar wat het journaal voor anderen is, maar roddelbladen leest ze alleen bij de kapper. Monique leest, kijkt en verwondert… Vanaf de zijlijn volgt ze de hysterische perikelen in showbizzland en het lief en leed van de sterren vormen een onuitputtelijke bron van inspiratie voor haar columns. Haar observaties zijn scherp, haar mening is duidelijk. Soms doopt ze haar pen in gif en veegt ze genadeloos de vloer aan met de celebs en hun gedrag. Maar meestal serveert ze haar columns met een flinke portie zout, gelardeerd met een dosis nuchterheid en maakt ze het geheel af met een saus van humor. Lees eerdere columns van Monique voor Glamourblog.nl hier.

Lees ook:Monique’s Mening: Victoria Beckham alias Miss Perfect
Lees ook:Monique’s Mening: Hollywood roomser dan de paus?
Lees ook:De kerstwens van Tiger Woods en zijn babes
Lees ook:Monique’s Mening: ‘Vreemde-gang’ van zaken
Lees ook:De Column van Bono

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Monique schrijft: een brief aan Tiger Woods

  1. An de Wit-Akkermann

    Zo, deze boodschap kunnen meerdere mannen in hun zak steken. Tiger mag nu boete doen voor alle anonieme, stiekume vreemdgangers.

      /   Reply  / 
  2. Monique

    Ja Leentje, dat weet ik. Maar ik denk niet dat hij daar zijn medewerking aan heeft verleend.

      /   Reply  / 
  3. Flora

    Woehahahahah! Briljant!

      /   Reply  / 
  4. Laatbloeier

    Wat een rake brief! En ik hoop ook dat Tiger er wat van heeft geleerd. Hij staat model voor een heleboel stiekeme vreemdgangers (ook vrouwen) die nu nog denken dat ze er mee weg komen. Zal het Tiger-drama mensen tot inkeer brengen? Ik weet het niet; iedereen denkt toch immers al snel ‘mij overkomt dat niet’.

      /   Reply  / 
  5. Lydia Garcia

    Uh Monique, wedden dat het op een scheiding uitloopt (vroeg of laat?)?

      /   Reply  / 
  6. KawaSutra

    Leuke column Monique.
    Dat krijg je bij mannen die bij geboorte Tiger genoemd worden. Die moeten hun naam waar maken.

      /   Reply  / 
  7. Monique

    Die naam is zijn handicap? Bedoel je dat te zeggen, Kawa? ;-)

      /   Reply  / 
  8. Marlies

    heeeerlijk. Gelukig hoef ik je columns niet te missen :)

      /   Reply  / 
  9. Anton

    Ik begrijp nu dat zelfs IOC grote baas Jacques Rigge ook erg teleurgesteld is dat Tiger toch een mens is en geebn voorbeeldig rolmodel. Ik zeg: “welcome to the real world Jacques” of weet je al niet meer wat dat is…?

      /   Reply  / 
    1. Anton

      Rigge moet Rogge zijn natuurlijk :(

        /   Reply  / 
  10. louisette

    hahahaha mo, blijft leuk!

      /   Reply  / 
  11. Josch

    Tiger, je fles met “Golfbitter” is onderweg…het is “de troost voor iedere golfer”!, dus geniet ervan.

      /   Reply  / 
  12. Idy

    Leuke columns Monique!

      /   Reply  / 
  13. Anne

    Haha helemaal top monique! Ik lees hem nu pas. Had mijn mailbox opgeruimd en toen zag ik je mailtje. Helemaal vergeten. Maar het was het zeker waard om hem te lezen. Super colum en goed gesproken!

    Liefs Anne

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>