Monique’s Mening: ‘Vreemde-gang’ van zaken

Tiger Woods heeft een trend gezet met het opbiechten van zijn slippertjes. En vele overspelige mannen volgen hem nu. Allemaal behept met dezelfde ‘handicap’ die Tiger Woods heeft: vreemdgaan. Neem nou voetballer Ashley Cole: hij bedroog zijn vrouw Cheryl – Girls Aloud zangeres – aan de lopende band. Hij ‘consumeerde’ maar liefst vijf dames tijdens hun korte huwelijk en toont nu diep berouw en spijt. Dat had hij eerder moeten bedenken, want Cheryl gaf hem al eens een tweede kans. Maar nu is ze klaar met hem. Eigen schuld, dikke bult, Ashley!

Take That zanger Mark Owen is ook behept met de ‘Tiger-handicap’ en kan dus ook aansluiten in de rij van overspelige mannen. Hij biechtte aan zijn vrouw op dat hij met zeker tien andere vrouwen heeft gesekst tijdens hun relatie. Altijd fijn, zoiets. Zijn vreemdgaan ging hand in hand met zijn overmatige alcoholgebruik en daar gaat hij nu voor naar een afkickkliniek. Je moet wát doen om je huwelijk te redden… En we kunnen alleen maar in stille bewondering naar hem opkijken, want hij is haar sinds zijn trouwdag – die slechts vier maanden geleden plaats vond – absoluut trouw geweest. Want Mark hecht waarde aan de huwelijksgelofte. Wát een held!

Nou komt zo’n bekentenis van zo’n beroemdheid meestal niet spontaan. Vaak pas nadat zo’n minnares uit school heeft geklapt. Ondanks smeekbedes van de schuinsmarcheerders om pikante sms’jes te verwijderen, vlekjes weg te werken en bewijsmateriaal ritueel te verbranden, zijn zij natuurlijk wel wijzer dan dat. Want als je besluit de hele wereld in te lichten, dan gelooft men je niet zomaar op je mooie, blauwe ogen. En dan blijkt een gebrek aan schoonmaakdrang zeer lucratief te zijn, getuige Monica Lewinsky, de – inmiddels wereldberoemde – stagiaire die een gezellig onderonsje had met president Bill Clinton. Het heeft haar bepaald geen windeieren gelegd. En wat dacht je van Rebecca Loos, die als assistente van David Beckham veel meer deed dan  waar voor aangenomen was… Ook zij kreeg na haar loslippigheid, kansen die ze anders nooit gekregen zou hebben. Carrière maken via het bed. What’s new?

Ik denk dus eigenlijk, dat je als overspelige beroemdheid nooit meer een rustig uur kent. Want er kan altijd een moment komen waarop de dame in kwestie besluit om jullie innige band wereldkundig te maken. Niet heel chic, maar dat was de rol van minnares toch al niet. Wat me trouwens wel opvalt, is dat de meeste mannen een tweede kans krijgen van hun vrouw.
En ik vraag me dan altijd af: is dat dan een nobele daad van die echtgenote of zegt het vooral iets over een gebrek aan lef? En wat ik me daarbij ook afvraag: zouden de mannen in het omgekeerde geval ook zo nobel zijn? Ik durf dat te betwijfelen, want zodra het mannelijk ego wat deukjes oploopt – waar ook nog eens de hele wereld getuige van is – dan is er bijna geen weg terug meer mogelijk. En hoe hypocriet is dat dan! Ik wacht met smart op de eerste vrouwelijke beroemdheid met een Tiger-handicap. En kijk dan belangstellend naar wat haar bedrogen man zal doen: vechten of vluchten.

Over Monique:
RTL Boulevard is voor haar wat het journaal voor anderen is, maar roddelbladen leest ze alleen bij de kapper. Monique leest, kijkt en verwondert… Vanaf de zijlijn volgt ze de hysterische perikelen in showbizzland en het lief en leed van de sterren vormen een onuitputtelijke bron van inspiratie voor haar columns. Haar observaties zijn scherp, haar mening is duidelijk. Soms doopt ze haar pen in gif en veegt ze genadeloos de vloer aan met de celebs en hun gedrag. Maar meestal serveert ze haar columns met een flinke portie zout, gelardeerd met een dosis nuchterheid en maakt ze het geheel af met een saus van humor. Lees eerdere columns van Monique voor Glamourblog.nl hier.

Lees ook:Monique’s Mening: Victoria Beckham alias Miss Perfect
Lees ook:Monique’s Mening: Wie treurt krijgt een beurt
Lees ook:Monique’s Mening: Oprah for President?
Lees ook:Monique’s Mening: Sekstapes
Lees ook:Monique’s Mening: Sha-la-lie, dat wordt ‘m nie

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Monique’s Mening: ‘Vreemde-gang’ van zaken

  1. Lydia

    Ja precies Monique, ik weet zeker dat mannen het vreemdgaan van hun liefje veel minder snel door de vingers zullen zien. Maar zou dat hem zitten in het hoog houden van hun reputatie?

      /   Reply  / 
  2. Angelique

    Hebben die vrouwen geen tiger-handicap of klappen minnaars minder uit de school??? Hoewel, niks zo’n goed gespreksonderwerp bij je pilsje als de celeb die je gescoord hebt natuurlijk…. Hoe dan ook, ik mag hopen dat de heren niet al te gekrenkt raken, dan krijg ik zo’n last van m’n allergieën…..
    Hij was weer goed!

      /   Reply  / 
  3. Monique

    Ik denk dat als hun vrouw vreemdgaat, de meeste mannen zich aangetast voelen in hun ‘man-zijn’. (Wat dat dan ook zijn mag…) En zeker wanneer de hele wereld ervan weet.

    Daarnaast gaan de meeste vrouwen ook om andere redenen vreemd dan mannen. Het heeft vaker met gevoel te maken, dan enkel en alleen met lust. Dus misschien is daar lastiger overheen te stappen, als bedrogen partij?

      /   Reply  / 
  4. Anton

    Nounou dames, jullie lijken veel over mannen te weten….? Dat is wel prettig dan hoeven wij mannen niet na te denken :-) .

    Leuk geschreven column en misschien dat de dames zo vergevingsgezind zijn omdat de mannen een dikke bankrekening hebben? Ik ben ook benieuwd naar de eerste hotshot dame met minnaars en de reactie van haar partner.

      /   Reply  / 
    1. Lydia

      Anton, een dikke bankrekening of anders handige relaties in de politiek? Hillary heeft het intussen wél mooi voor elkaar!
      Groetjes, Lydia

        /   Reply  / 
  5. Lian Reuvekamp

    Prettig leesbaar stukje weer Monique. De titel vind ik erg leuk bedacht. Je schrijft vlot en ik ben weer op de hoogte! Groetjes, Lian

      /   Reply  / 
  6. Leo

    Als ik af en toe met een oog het verhaal op tv volg van Henry XIII in ‘The Tudors’ denk ik dat er sindsdien door veel zelfbenoemde koningen, keizers en admiraals weinig is bijgeleerd…Als vrouwlief hoofdpijn heeft of anderszins even geen trek om aan de vraag naar affectie te voldoen, zoeken we direct een vervangster? Of vervanger! Want ook de hogere dames uit de adel wisten er wel weg mee. Toen publiek geheim, nu vooral gedeeld met iedereen. En soms, heel soms, heb ik geen idee over wie het gaat….

      /   Reply  / 
  7. Sandra Rake

    Ik mis het Sandra Bullock – gate in dit verhaal.. :-)

      /   Reply  / 
  8. Monique

    @ Sandra: de eerste geruchten over Sandra Bullock’s man kwamen net, toen ik deze column schreef. Maar inderdaad, ook zij is flink bedonderd. En ze zal ook vast de laatste niet zijn, die dit overkomt.

      /   Reply  / 
  9. Patrick

    Ik denk dat Monique volledig gelijk heeft. Mannen zullen veel meer in hun man zijn gekrenkt zijn. Neem het niet verkeerd, maar vrouwen hebben iets van een ingebouwde zorgzaamheid, waardoor ze iemand waarvan ze houden makkelijk kunnen vergeven of kunnen proberen te vergeven. Mannen hebben, zoals Monique ook in een reactie zegt, direct het gevoel in hun mannelijkheid aangetast te zijn. Is die mannelijkheid misschien een jagers instinkt? Geen idee. Maar jagers zullen alles doen om hun verovering bij zich te houden.

    Misschien zouden mannen wat minder primitief moeten reageren en vrouwen in dit geval wat meer voor zichzelf moeten opkomen. We hebben gezien dat de vrouwen de afgelopen grofweg 100 jaar een enorme inhaalslag hebben gemaakt. Laat niet over je lopen als vrouw, zou ik zo zeggen! Dit is ook een verworven recht! Duidelijkheid troef. Wil je een open relatie als man en vrouw, dan moeten beide partners dat weten. Dan kan je daarop voorbereiden. Het werkt voor sommige mensen. Zie de site http://www.polyamory.nl/ Maar dat is wel op gelijkwaardige basis.

    Kan je dat niet? Dan zal je als man en vrouw dat moeten realiseren. Daar moet je dan overigens samen uitkomen. Dat deze vrouwen hun mannen weer het huis innemen, Tiger Woods, Bill Clinton, vind ik een enorme grootste daad. Ik zou dat niet kunnen. Ik zou – als ik zelf in die positie was – het ook niet mogen verwachten van mijn vrouw. Ones a cheater always a cheater? Ik weet niet of dat waar is. Maar je weet inmiddels dat het vlees zwak is.

    Overigens, waarom duikt iemand in bed met iemand waarvan je weet dat hij of zij getrouwd is? Ook dat vind ik wel een boeiende vraag.

      /   Reply  / 
  10. Edwin

    Je hebt gelijk, ze hebben spijt als het uitgekomen is.
    Nooit daarvoor. Een goed artikel, en goed geschreven.
    Leuk dat je bij mij langskwam.

    Groeten Edwin

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>