Holiday on Ice: Energia

Al jaren bezoeken wij de schitterende shows van Holiday on Ice, dus ook de nieuwe show Energia mocht niet op ons lijstje ontbreken. Wij bezochten de show in Rotterdam, waar vorig jaar nog de premiere plaats vond. De premiere was dit maal in Groningen gehouden.

Hemel, aarde, vuur en water. Dat zijn de ingredienten van Energia. De personages Ein en Stein nemen je in de show mee langs deze elementen. De show komt naar ons idee wat moeizaam op gang. De eerste vijftien minuten ontbreekt de “energie” in deze show. Daarnaast worden we nog eens extra afgeleid door mensen die zelfs tot 35 minuten na de start van de show nog aan komen zakken. En we hebben het dan niet over een enkeling. Nee, tijdens onze voorstelling komen zeker een stuk of vijftig mensen verlaat binnen. Wij raden de organisatie aan deze mensen voortaan of ergens bovenin de ring te stallen of pas na de pauze weer toe te laten.
Gelukkig komt het tempo weer snel op gang, keert de rust in de zaal terug en raken we weer geboeid door de voorstelling. Net als in eerdere voorstellingen is de lichtshow weer geweldig. Het decor bestaat slechts uit een grote planeet met ring, die boven de schaatsers hangt. Dit zal tijdens de show voor een aantal verrassende en spectaculaire elementen zorgen. Zo wordt de dampkring zelfs als schaatsbaan gebruikt door duo Ein en Stein. Het wisselen van de outfits gaat weer in een sneltreinvaart en er wordt zelfs door een brandende hoepel gesprongen. Spektakel genoeg dus! Het meeste indruk maakt het kleurrijke dierenrijk dat aan ons voorbij komt.
Special guest in deze voorstelling kan zangeres Do zijn. Helaas was dit bij ons helaas niet het geval. Jammer dat dit niet vooraf gecommuniceerd wordt, want we hoorden toch wel een aantal teleurgestelde mensen om ons heen. Van collega’s begrepen wij echter dat we aan Do weinig gemist hadden en dat zij niet veel extra’s aan de voorstelling toevoegd.

Het verhaal van Energia is wat slapjes en soms ook wat onduidelijk. Je kunt dan ook het beste gewoon genieten van alle schaatskills van de geweldige cast en je niet druk maken om alles wat er omheen gaande is. Ietwat teleurstellend vonden wij de finale. Deze leek heel abrupt te komen en wij misten de glitters en de veren van voorgaande keren. Maar ach, misschien zijn wij na zoveel voorstellingen ook wel ietwat verwend… Energia is een schitterende voorstelling voor jong en oud!

Zie voor meer informatie en tickets : www.holidayonice.nl

Lees ook:Do en de cast van Energia beleven succesvolle première in Groningen
Lees ook:Do rijdt geen scheve schaats
Lees ook:Do repeteert met cast ‘Energia’
Lees ook:Holiday on Ice wederom spetterend in premiere
Lees ook:BN’ers gooien sneeuwballen voor het goede doel

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Holiday on Ice: Energia

  1. Mini

    Ook wij gaan al jaren naar Holyday on Ice.
    Wij hebben gisteravond de show in Zwolle bezocht; helaas deze show viel ons tegen, geen moment van kippevel gehad, de kostuums waren prachtig maar er waren geen spectaculaire dingen in de show, behalve dan die schaatster op stelten…dat was echt heel erg bijzonder.
    Ook werd er gevallen, ik heb zeker 3 valpartijen geteld….
    jammer…al blijft het knap wat die schaatsers neer zetten…!!
    In de pauze hoorden we al van mensen om ons heen dat die het ook veel minder vonden…hoop dat het volgend jaar anders is zo hoeft dit niet meer van ons…..

      /   Reply  / 
  2. anne van den uithoorn

    Ik wil er graag heen omdat het mij schitterend lijkt om te zien

      /   Reply  / 
  3. Mini

    Als je nog nooit eerder bent geweest: gewoon gaan en lekker genieten..!!
    Wij gaan elk jaar en het viel ons dit jaar tegen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>