ABC koopt rechten interview moeder Joran van der Sloot

Dat Joran van der Sloot inmiddels wereldwijd broemd en berucht is geworden blijkt wel weer uit het volgende. De Amerikaanse zender ABC heeft de rechten gekocht van het exclusieve interview met de moeder van Joran. Anita van der Sloot spreekt in dit interview openhartig over haar zoon en laat onder meer weten dat ze hem niet op zal zoeken als hij schuldig blijkt. Televisieproducent Global Star Media slaagde er als enige in een exclusief vraaggesprek te krijgen met Joran’s moeder.

RTL heeft met het programma één van zijn hoogste kijkcijfers gescoord tijdens het  WK Voetbal. Het exclusieve interview De Moeder van Joran Spreekt trok bijna 1,5 miljoen kijkers. Dat is goed voor een marktaandeel van 24%. Gelijktijdig werd op een publieke zender de WK-wedstrijd Argentinië – Griekenland werd uitgezonden. Daar keken meer dan twee miljoen Nederlanders naar. Het interview is woensdagavond 23 juni bovendien herhaald, zodat het aantal kijkers nog verder zal stijgen.

Producent Global Star Media heeft het programma ‘De Moeder van Joran Spreekt’ voor de internationale markt verkocht aan ABC, zodat het interview wereldwijd kan worden gedistribueerd. Vooral in Amerika en Latijns-Amerikaanse landen bestaat grote belangstelling voor de exclusieve documentaire.

Joran van der Sloot is wereldnieuws, sinds hij in 2005 werd gearresteerd wegens betrokkenheid bij de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway op Aruba. Wegens gebrek aan bewijs kwam hij op vrije voeten, maar hij bleef wel altijd verdachte. De in Nederland geboren Joran zit sinds begin juni opnieuw vast in een Peruaanse cel op verdenking van moord op de 21-jarige Stephanie Flores.

Joran’s moeder, Anita van der Sloot, stemde toe in een eenmalig exclusief interview met Global Star Media in de hoop op die manier de pers in de toekomst van zich af te kunnen houden. In de reportage breekt ze letterlijk met haar zoon. “Hij zoekt het maar uit in zijn cel. Dan kan hij eens een tijdje nadenken over alles wat hij de familie van die meisjes heeft aangedaan”, aldus Anita van der Sloot in het interview.
De moeder van de thans 22-jarige Nederlander is niet van plan bij haar zoon op bezoek te gaan in de gevangenis. “Ik heb geen enkele reden om hem daar op te zoeken. Ook al moet hij veertig jaar celstraf uitzitten. Hij moet eerst maar eens goed gaan nadenken. Daarnaast wil ik dat hij af en toe schone kleding krijgt en dat hij een eerlijk proces krijgt,” zo zegt ze in de reportage. De moeder van de van moord verdachte Nederlander vertelt in de documentaire wat voor een jongen Joran in zijn kinderjaren was en op welke manier hij volgens haar op het verkeerde pad terecht is gekomen.

Lees ook:De moeder van Joran van der Sloot spreekt
Lees ook:Joran van der Sloot heeft kontakt met zijn moeder
Lees ook:Joran van der Sloot vraagt sloot geld voor interviews
Lees ook:Video: Je zal de moeder van Joran van der Sloot maar zijn…
Lees ook:‘Vader Joran van der Sloot hielp zijn zoon’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>