Steve Jobs overleden (56)

Steve Jobs, de mede-oprichter van Apple, is gisteren overleden op 56-jarige leeftijd. Hij leed aan alvleesklierkanker. In 2009 kreeg hij een nieuwe lever. Begin dit jaar trok hij zich wegens zijn ziekte terug en ging met ziekteverlof. Jobs is gestorven in het bijzijn van zijn familie.

Jobs was tevens CEO en eigenaar van Pixar Animation Studios (bekend van de films Toy Story, Finding Nemo en “Wall•E”). Hij kocht Pixar voor circa 10 miljoen dollar, nadat hij Apple verliet in 1985. Eind jaren negentig werd Jobs weer aangesteld bij Apple, waarna het nog beter ging met het bedrijf. Hij stond aan de basis van veelgebruikte producten zoals Apple Macintosh computers, de iPod, de iPhone en de iPad,. Tim Cook heeft Steve Jobs begin dit jaar opgevolgd. Een dag voor het overlijden van Jobs presenteerde Cook de iPhone 4s. Steve Jobs laat zijn vrouw en vier kinderen, Lisa (1978, naar haar werd de Lisa computer, de Apple III vernoemd), Reed (1991), Erin (1995) en Eve (1998), achter.

Lees ook:Steve Jobs liet superjacht bouwen in Nederland
Lees ook:Apple presenteert de iPad
Lees ook:Sapph App te sexy voor Apple
Lees ook:Maria Kooistra weer vrijgezel!
Lees ook:Peter R de Vries doet aangifte tegen Steve Brown

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>