De wereld rouwt: Nelson Mandela (95) overleden

Oud-President Nelson Mandela is op 95-jarige leeftijd overleden. Mandela zal een staatsbegrafenis krijgen. Vlaggen hangen tot na de begrafenis halfstok.

Mandela kampte al langere tijd met longproblemen. In 1988, toen hij nog gevangen zat, liep Mandela tuberculose op.  In juni werd hij opgenomen in een ziekenhuis in Johannesburg, dit bleek het om een longinfectie te gaan. Er werd toen door president Jacob Zumo bekend gemaakt dat zijn toestand kritiek was en het volk van Zuid-Afrika rekening moest houden met het ergste. Toch bleef Mandela sterk en leefde door. Er gingen vanavond al geruchten dat Mandela zou zijn overleden. In zijn huis in een buitenwijk van Johannesburg waren opvallend veel familieleden aanwezig. Ook was er een aantal regeringsvoertuigen te zien. Mandela’s dochter Makaziwe zei eerder deze week al dat het niet goed ging met haar vader, maar die berichten werden later weer ontkend.

Mandela zat tijdens het racistische apartheidsbewind in Zuid-Afrika meer dan twee decennia gevangen. Mandela was van 1994 tot 1999 de eerste zwarte president van het land. In 2004 trok hij zich terug uit het openbare leven. Op 29 mei 2012 vertrok Nelson Mandela uit Johannesburg naar zijn geboortedorp Qunu in Umtata (Zuid-Afrika) waar hij in rust en vrede wil sterven.

Lees ook:Openingsconcert WK Zuid Afrika, de foto’s
Lees ook:Nelson Mandela te zwak om WK bij te wonen
Lees ook:Miss Gibraltar is Miss World 2009
Lees ook:Exclusieve avondjurken Miss World Nederland gestolen
Lees ook:Charlize Theron zoent vrouw voor geld! (zie video)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>